Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El pianista Marco Mezquida donarà el tret de sortida al Cicle de Clàssica al Racó de la Calma

El compositor i pianista Marco Mezquida, la soprano Lucía García Guerrero acompanyada de la pianista Anna Crexells, i la formació de cambra Tempus Trio actuaran els dies 10, 17 i 31 de juliol, respectivament, en el marc del cicle de recitals de música clàssica. Les actuacions començaran a partir de les 20 hores i s’inclouen dins la programació del Sitgestiu 2024.

El Racó de la Calmà torna a ser l’escenari del cicle de música Clàssica els dies 10, 17 i 31 de juliol. Aquesta proposta, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, és una cita consolidada en el marc del Sitgestiu, el programa cultural dels Museus de Sitges per als mesos de juliol i agost. 

La programació començarà el 10 juliol amb el recital del pianista Marco Mezquida, nascut a Menorca i considerat un dels músics i compositors més prometedors de l’escena musical actual amb carrera fulminant que inclou una desena de premis, la gravació de vint discos liderant els seus projectes i quaranta més formant part de diversos projectes als costat de molts músics destacats. També ha actuat en auditoris, saes i festivals de jazz de més de trenta-cinc països. I ho fet al costat de figures importants com la cantant Sílvia Pérez Cruz o la ballarina Sol Picó, però alhora també ha destacat en solitari mitjançant els seus concerts a piano sol en què potència la seva faceta d'improvisador i compositor.

El cicle de música clàssica continuarà el 17 de juliol amb el concert de la jove soprano cordovesa de 21 anys, Lucía García Guerrero, que ha obtingut diversos reconeixements. L’any 2022 va obtenir per part del jurat l’esment d’honor al Concurs Josep Mirabent i Magrans, celebrat a Sitges. En aquesta actuació la soprano estarà acompanyada per la pianista barcelonina, Anna Crexells. Les dues interpretaran peces de Shubert, Puccini i Verdi, entre altres compositors.  

La cloenda del cicle de Clàssica al Racó de la Calma serà el 31 de juliol amb el l’actuació de Tempus Trio, format per la violinista Maria Tió; el violoncel·lista Ferran Bardolet, i el pianista Ricard Rovirosa. Es tracta d’una de les formacions de cambra més prometedores de la seva generació que ha aconseguit èxits en diferents concursos i certàmens internacionals. Al llarg del concert oferiran un programa que inclourà peces de Beethoven, Mozart, Ravel, Bizet, Granados, Puccini i Schumann, entre d’altres.

Tots els concerts s’iniciaran a les 20 hores i duraran una hora i mitja. El preu de cada entrada serà de 12 euros i es podran adquirir a la pàgina web de Museus de Sitges.

La programació del cicle està elaborada pel Concurs Josep Mirabent i Magrans conjuntament amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges. 

 

Programació Clàssica al Racó de la Calma- Sitgestiu 2024

 

  • 10 juliol Concert de piano amb Marco Mezquida / 20 h

 

  • 17 juliol recital de cant amb la soprano Lucía García Guerrero amb Anna Crexells al piano / 20 h

 

  • 31 juliol Concert de Tempus Trio / 20 h

          Amb Maria Tió (violí), Ferran Bardolet (violoncel) i Ricard Rovirosa (piano)

Galeria d'Imatges