Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

En marxa la 5a edició del concurs de lectura Puja al tren!

La iniciativa està destinada a noies i nois, a partir de 10 anys, i consisteix en llegir com a mínim tres llibres de la selecció d’obres sobre temàtiques diferents com el terror,  aventures, humor, experiències i clàssics. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar a les Biblioteques de Sitges.  El joc lector comença aquest mes de desembre i finalitzarà el 31 de maig del 2021

Per cinquè any consecutiu, les Biblioteques de Sitges se sumen al concurs per fomentar la lectura Puja al Tren! Aquesta activitat, organitzada conjuntament per les biblioteques públiques de les comarques del Garraf i l'Alt Penedès, manté intacte l’objectiu de convidar nois i noies a partir de 10 anys a llegir un mínim de tres llibres. El joc lector engega aquest mes de desembre i finalitza el 31 de maig de 2021. Els lectors que estiguin interessats a participar-hi poden inscriure’s a les Biblioteques de Sitges.  

Cada participant rebrà un mapa literari per poder triar les lectures entre cinc línies de tren que els porta a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. A més, cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre.  

La tria de les lectures ha estat molt acurada per engrescar el públic infantil. Després d’escollir el títol, cada participant haurà d’agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca per gaudir de la lectura. Un cop llegides un mínim de tres novel·les del mapa, els joves lectors han de respondre preguntes formulades per les bibliotecàries per demostrar que les han llegit. Posteriorment, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d'un premi literari. 

Entre les lectures per engrescar els nois i les noies a aficionar-se a la lectura, destaquen els llibres: ‘L’hivern que vam aprendre a volar’ de Laia Longan; ‘Basil, el ratolí superdetectiu: el misteri de Baker Street, d’Eve Titus; ‘La Reina de Gizeh’ de Maria Carme Roca; ‘Y entonces nos perdimos’ de Ryan Andrews, i ‘La Crònica de l'Iu Eskar’ de David Nel·lo.

 

El Concurs de lectura Puja al Tren! sorgeix l’any 2016  

El concurs va sorgir l'any 2016 del grup de treball PEGAinfantil (Alt Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Josep Roig i Raventós i Santiago Rusiñol, de Sitges; Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà, de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo, de Sant Pere de Ribes; Torras i Bages, de Vilafranca del Penedès; la Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d'Anoia; Maria Àngels Torrents, de Sant Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual, de Gelida i els dos bibliobusos que donen servei, el Montau i El Castellot. I el 2018, s'hi adhereix la biblioteca Joan Sardà i Lloret, de Sant Quintí de Mediona.  

Aquesta iniciativa literària pretén potenciar la lectura en una franja d’edat, en què les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  

 

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges