Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Es posen a la venda les entrades per als espectacles i concerts de juny i  juliol de La Pregonera 2021

Les entrades per a les properes propostes d’arts escèniques i els propers concerts ja es poden adquirir a https://www.culturasitges.cat/entrades.

La programació de La Pregonera 2021 programa quatre espectacles d’arts escèniques al juny i concerts musicals al mes de juliol. Les entrades per a les propostes dels dos propers mesos ja estan a la venda a través de la pàgina web a culturasitges.cat/entrades. També es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Sitges i alhora es podran comprar a les taquilles del Casino Prado i de la Societat Recreativa El Retiro, una hora abans de l’inici de l’espectacle.

La regidoria de Cultura impulsa La Pregonera, l’oferta del circuit professional d’arts escèniques, exposicions i música. Tant els concerts com els muntatges teatrals tenen un aforament restringit en funció de la normativa vigent a data de cada activitat.  

Les propostes del proper mes arrencaran amb l’espectacle de teatre gestual i clown ‘Brossa’ el 4 de juny, a les 20 hores al Teatre Prado, amb l’objectiu d’endinsar l’espectador en l’imaginari d’una persona sense sostre que es veu obligat a viure al carrer. El clown i actor, Raúl Martínez, encarna aquest home que s’ha quedat sense casa i que sobreviu gràcies a les deixalles que tiren els altres en un contenidor. Segons dades de 2020 de la Fundació Arrels, a Catalunya hi ha 53.118 persones en situació de sensellarisme. Aquesta òpera prima de Raúl Martínez reflexiona sobre aquesta problemàtica tot i que passada pel sedàs de l’humor.  

L’espectacle ‘El bagul de la música tradicional’ és una proposta familiar que permetrà conèixer diumenge, 6 de juny, els instruments tradicionals més coneguts del territori pirinenc i de la resta de Catalunya. Aquest muntatge es posarà en escena a les 12 h al Teatre Prado de la mà del Duet Daura, format per Iván Caro i Pilar Planavila. Durant l’obra els participants tindran l’oportunitat de cantar algunes cançons occitanes i, també, aprendre a tocar la caixa de ressonància i a ballar algunes danses del territori.

Els actors vilanovins Dafnis Balduz i Carla Barroso protagonitzaran divendres, 18 de juny, un viatge que combina música, poesia i literatura. L’espectacle ‘Amics’ trasllada l’amistat dels dos artistes als escenaris acompanyats pels texts i els poemes de Joan Salvat Papasseit, Maria Mercè Marçal, Ramon Llull, Miquel Martí i Pol o Federico García Lorca i per les cançons de Blaumut, a, Lluís Llach, Raffaela Carrà, Whitney Houston, Elton John, Rocío Jurado i Joaquín Sabina, entre d’altres. La funció començarà a les 20 h als jardins d’El Retiro.

L’espectacle de contes ‘Tots nosaltres’ proposarà dilluns, 28 de juny, parlar de la diversitat familiar amb respecte, i estimació sense pors ni prejudicis. La companyia Fes-t’ho com vulguis utilitzarà diferents llenguatges a través del teatre, la música i les arts plàstiques per mostrar l’ampli concepte de famílies: monoparentals, homosexuals, de pares separats, fills adoptats... i ho farà a través de diferents personatges. El muntatge es podrà veure a les 19 h al Centre d’Interpretació Malvasia de Sitges (CIM).   

La música serà la gran protagonista del mes de juliol. El diumenge 4 de juliol tindrà lloc el concert del guitarrista flamenc, Javier Gavara, que presenta l’espectacle ‘Tribut a Paco de Lucía, el millor guitarrista de tots els temps’ a les 21 h al teatre Prado.

Aquest concert substitueix l’actuació de la guitarrista croata, Ana Vidović, que s’ha suspès a causa de la pandèmia de la Covid-19. La proposta està organitzada conjuntament per Mediterranean Guitar Festival i la regidoria de Cultura.

Des de la regidoria de Cultura s’aposta un any més pel talent i enguany per primera vegada el cicle ‘Imprescindibles’ nascut l’any passat, per homenatjar els artistes amb DO Sitges que van amenitzar el confinament. Els músics i creadors locals oferiran del 29 de juliol al 8 d’agost el seu art. Juntament amb la música feta per sitgetanes i sitgetans també s’hi incorporaran també tastets de dansa i arts plàstiques. La programació de totes les actuacions i propostes donarà a conèixer al mes de juliol. 

 

Programa La Pregonera 2021

 

JUNY  

 

CIRC

‘Brossa’

Divendres 4 de juny

20 h

 

FAMILIAR

‘El bagul de la música tradicional’

6 de juny

12 h 

 

 

TEATRE

‘Amics’

18 de juny

20 h

 

 

 

FAMILIAR

‘Tots nosaltres’

28 de juny

19 h  

 

 

JULIOL

 

MÚSICA

Javier Gavara

Tribut a Paco de Lucía

4 juliol

21 h

 

 

MÚSICA

Imprescindibles

Artistes amb DO Sitges

del 29 de juliol al 8 d’agost

 

La Pregonera 2021: Ramon Mirabet i Equality 2’, ajornats

 

Concert de Ramon Mirabet

El concert del cantant Ramon Mirabet és un dels plats forts dels actes de celebració del 150è aniversari de la Societat Recreativa El Retiro i també de la programació de La Pregonera. L’entitat va decidir ajornar l’actuació prevista per al 7 de maig fins que les restriccions a causa de la Covid-19 siguin més flexibles i permetin més aforament.   

 

‘Equality 2’  

L’espectacle de circ acrobàtic ‘Equality 2’ també havia de començar la seva estada del 10 de maig al 12 de setembre a la Societat Recreativa El Retiro, però per motius tècnics i logístics, finalment, no es podrà realitzar. Actualment la companyia Les Fardais amb l’Ajuntament valora canviar l’emplaçament d’aquest muntatge que vol transmetre el seu compromís amb la defensa dels drets LGTBI.

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges