Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Es presenta “L’Alegria que passa”, una obra teatral de Santiago Rusiñol, adaptada per Joan Duran amb música d’Enric Morera

La representació, protagonitzada per sitgetans, tindrà lloc els propers 4 i 5 de maig a l’Hort de Can Falç i compta amb un muntatge audiovisual d’Eduard Cujó.
Des del passat mes de juny, l’Any Rusiñol és el marc de realització de centenars d’actes culturals. Després d’una primera fase en què les exposicions van ser les protagonistes, ara és el torn de les representacions teatrals i una d’aquestes és “L’Alegria que passa”, amb una adaptació que condueix i dirigeix el sitgetà Joan Duran i que disposa d’un muntatge innovador, ja que l’escenari tradicional i les imatges multimèdia es barregen en una representació que protagonitzen sitgetans i sitgetanes. Amb els actors Raimon Casals, Elsa Lluch i Xavier Miret, en els papers de Clown, Zaira i Cop-de-Puny, respectivament, Joan Duran en el paper de Joanet i Laia Núñez encarnant a la Noia de la Clavellina, “L’Alegria que passa”, el quadre líric de Santiago Rusiñol escrit l’any 1898, reviurà els propers 4 i 5 de maig, a les 22 hores a l’Hort de Can Falç, amenitzat amb les peces musicals que Enric Morera va composar per a la peça, i que seran interpretades per Eugeni Amador al piano i la veu de Gemma Biosca, Jordi Galofré i Josep Fort. El repartiment d’actors sitgetans que recrearan la vida avorrida de finals de segle XIX que es contraposarà amb el muntatge de l’escenari, amb un pes molt important de la música. La posada en escena, coordinada per la companyia La Bufa Seca, compta amb la realització d’un audiovisual realitzat per Eduard Cujó, rodat a Sitges els mesos de novembre i desembre de 2006 i març de 2007, el qual compta amb la col·laboració de més de trenta actors amateurs, lectors i artistes sitgetans, com Trino Carbonell, Josep Maria Rosés, Joan Serra, Isidre Pañella, Mercè Garcia, Dolors Montaner, Agustí Albors i Josep Manuel Soler, entre molts d’altres. Un muntatge, mesclat amb fotografies d’època i obra pictòrica de Rusiñol que es projectarà simultàniament a les accions teatrals de l’obra. Les entrades per gaudir d’aquest espectacle ja estan a la venda, al preu de 10 euros, a l’Edifici Miramar, a les dependències de l’organització de l’Any Rusiñol, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i al Casino Prado, de divendres a diumenge en horari de cinema.