Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Es prorroguen les dues exposicions temporals dels Museus de Sitges: ‘José Segrelles, el mestre de la fantasia’ i ‘El llibre català en temps del Modernisme’

‘El llibre català en temps del Modernisme’ es pot visitar a la planta baixa del Museu de Maricel fins al 25 d’abril d’aquest any. Des de la inauguració de la mostra, el 9 d’octubre, ja han passat 2.333 usuaris. L’exposició ‘José Segrelles, mestre de la fantasia’ es pot veure a la Sala d'exposició temporal de Can Rocamora fins al 2 de maig de 2021. Fins ara l’han visitat 2.445 usuaris presencials.

Les mostres temporals als Museus de Sitges allarguen la seva exposició a causa de les restriccions de mobilitat entre poblacions i l'interès dels usuaris en tenir l'oportunitat de visitar-les.

La mostra ‘El llibre català en temps del Modernisme’ es pot contemplar a la planta baixa del Museu de Maricel des del 9 d'octubre. Des d’aleshores han passat 2.333 usuaris i ara es dóna l'oportunitat de visitar-la fins al 25 d'abril. La mostra ofereix l’oportunitat de conèixer de primera mà la significació del llibre català com a objecte d'art des de la darrera dècada del segle xix fins a la segona dècada del segle XX, un dels períodes més rics en la creació artística a Catalunya. En aquesta mostra es troba el nom dels protagonistes més importants d'aquest període entre impressors, il·lustradors, gravadors i enquadernadors. La mostra, comissariada per Aitor Quiney i Eliseu Trenc, exhibeix 148 obres exposades, entre llibres, documents i diverses pintures d'autors catalans, com Ramon Casas, Sebastià Junyent, Antoni Fabrés, Alexandre de Cabanyes i Santiago Rusiñol, entre d'altres, relacionats amb el món de la lectura. L'exposició s'ha realitzat amb la col·laboració dels préstecs de moltes de les obres exposades dels membres de l'Associació de Bibliòfils de Barcelona. Altres prestadors públics són el MNAC, la Biblioteca de Catalunya, el Museu de les Arts Escèniques, l'Arxiu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i alguns prestadors particulars no vinculats a l'Associació de Bibliòfils. Els visitants disposen del catàleg, un volum de 240 pàgines editat per Viena Edicions, amb un preu de 29€ i es pot adquirir a la botiga dels Museus La Puntual.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web:

https://museusdesitges.cat/en/exhibitions/el-llibre-catala-en-temps-del-modernisme‘José Segrelles, mestre de la fantasia’, fins al 2 de maig

 

‘José Segrelles, mestre de la fantasia’ es pot visitar a la Sala d'exposició temporal de Can Rocamora fins al 2 de maig de 2021. Donades les dificultats de mobilitat entre poblacions i les peticions dels usuaris, molts d'ells de València, ha provocat aquesta pròrroga de dos mesos més d'obertura.

Fins ara han visitat l’exposició 2.445 usuaris presencials. També destaca el gran interès virtual que va despertar entre el públic la peça del mes de desembre una activitat, en la qual el comissari de la mostra, José Enrique Segrelles va presentar tres dibuixos. El vídeo publicat a youtube té més de 560 visualitzacions.

Els visitants disposen d’un catàleg amb les obres exposades al preu de 5€.

 

Per a més informació es pot consultar la pàgina web:

https://museusdesitges.cat/en/exhibitions/jose-segrelles-mestre-de-la-fantasia