Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Es publica el nou número de la revista ‘La Xermada’ amb La Malvasia de Sitges com a protagonista

El número 56 de la revista de cultura popular i divulgació històrica ‘La Xermada’ es pot trobar també a les Biblioteques de Sitges i al Miramar-Centre Cultural.

El número 56 de la revista ‘La Xermada’ té com a tema principal l’herència de la Malvasia de Sitges. Amb motiu de la celebració de la 8a Setmana de la Malvasia, que s’ha celebrat a mitjans de novembre, la directora del Centre d’Interpretació de la Malvasia, Alba Gràcia, parla de de la importància de mantenir viu el patrimoni vitivinícola de Sitges, gràcies a totes les persones que durant els últims trenta anys han treballat per a la conservació, l’elaboració i la difusió de la Malvasia de Sitges. L’historiador, Xavier Miret i Mestre, fa un repàs històric a la primera marca de vi de Catalunya, la Malvasia de Sitges de Can Falç, del 1850, i mostra tot un seguit d’etiquetes cèlebres.

En el nou número de ‘La Xermada’, Sebastià Giménez i Mirabent publica un article sobre la història del Drac a través de tres significatives imatges, on es veu clarament l’evolució de la Fera Foguera. Eduard Tomàs Sanahuja explica com consultar de forma diferenciada qualsevol de les 56 revistes publicades de La Xermada a la pàgina web de l’Arxiu Digital de Sitges https://www.sitgesarxiudigital.cat/, obrir o descarregar qualsevol número d’interès, o per separat, els més de 400 articles, de més de 100 autors diferents.

També en la mateixa revista, Ramon Buckley Planes fa un viatge al passat, a principis del segle XX, quan s’instal·la la Fàbrica de gas a l’avinguda Sofia. En la primera part del segle XX també s’inspira Jordi Milà, quan la barretina encara era una peça usada per un grapat de sitgetans. La part més literària l'aporta novament Montserrat Esquerda-Bosch, que apropa al lector a la figura de l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs.

‘La Xermada’ és una revista publicada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges dedicada a la cultura popular i divulgació històrica de Sitges. La publicació és gratuïta i es distribueix en paper a les Biblioteques de Sitges i al Miramar-Centre Cultural amb l’objectiu de fer més accessible el coneixement i la recerca de la història local. Alhora, la revista s’ha encartat amb ‘L’Eco de Sitges’ que es publica aquest divendres, i també, es pot llegir a través de la versió digitalitzada a les pàgines web: www.laxermada.com i www.culturasitges.cat.

Arxius Adjunts