Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Èxit del curs de Consumidor Reconegut com a Expert per a bèsties de foc infantils

Més de 200 persones participen en el curs organitzat per la Regidoria de Tradicions i Festes que s’aplica com a condició per participar a Santa Tecla segons la nova normativa de foc europea.

Més de 200 persones han participat en el curs de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE), organitzat per la Comissió de Festa Major i Santa Tecla i la Regidoria de Tradicions i Festes amb la col·laboració de l'Àliga de Sitges, per donar compliment a la nova normativa de foc europea.

El curs, impartit per la colla de l'Àliga de Sitges, ha servit per repassar l'origen del bestiari i explicar com s'organitzen els grups de foc i el tipus d'actuacions en les celebracions populars i tradicionals. També s'ha parlat sobre les qüestions legals que envolten els grups de foc com l'organització jurídica i administrativa, i s'ha informat sobre materials pirotècnics i accessoris de seguretat individuals i col·lectius.

Pares i Mares de participants de colles de bèsties de foc infantils amb carretilles preveuen posar en marxa l'any que ve una associació que serveixi d'aixopluc a les bèsties de foc infantils que, a diferència dels Balls de Diables que ja disposen de colles que els emparin, no tenen cap associació que els representi. Aquest és un dels requisits indispensables de la nova normativa de foc que, a més d'exigir la formació CRE i l'assegurança personal dels infants, també contempla que els participants estiguin integrats en alguna associació.

Aquest any, l'Associació de Balls de l'Ajuntament de Sitges ha estat qui els ha agrupat per assegurar la continuïtat de les bèsties infantils per Santa Tecla. De moment, a la reunió de diumenge es van escollir el president, el secretari i els vocals de la nova associació que es constituirà en els propers mesos. De cara a l'any vinent, seran els tutors responsables de la nova associació els encarregats de la formació dels infants, un cop hagin superat el curs de Responsable de Grup Reconegut com a Expert que imparteix la Generalitat de Catalunya.

La valoració de la Regidoria de Tradicions i Festes ha estat del tot positiva. Segons el regidor, Magí Almirall, “els pares i mares han rebut molt bé la iniciativa i s'han implicat per poder garantir la participació de les bèsties de foc infantils i el compliment de la normativa”.

La previsió és que per Santa Tecla surtin al carrer 17 bèsties de foc infantils.