Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Festa de la Mare de Déu del Carme

Sitges revitalitza una de les festes més antigues del calendari de tradicions de la vila, la Festa de la Mare de Déu del Carme.

Fins a l'actualitat mai s'ha deixat de celebrar, però amb l'objectiu de fomentar les tradicions de sempre, des de la Regidoria de Tradicions i Festes de l'Ajuntament de Sitges enguany es vol potenciar aquesta Festivitat amb un ampli ventall d'activitats, complint així amb un dels clars objectius del Pla de Mandat del Govern Municipal. La majoria d'aquestes activitats es concentraran a la Platja de Sant Sebastià, La Fragata i el Port d'Aiguadolç.

Coincidint amb aquesta Diada, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sitges anuncia la posada en funcionament del punt de primera venda de peix de Sitges que serà una realitat gràcies a la subvenció del 50% del Fons Europeus de la Pesca i el finançament de l'Ajuntament de Sitges. D'aquesta manera, el municipi podrà mantenir el que és un dels oficis més antics, el de la pesca artesanal, i donar aixopluc a una confraria de pescadors de les més antigues. Al mateix temps i per tal de promoure el peix local, la Confraria de Pescadors i l'Ajuntament de Sitges presenten la marca de Peix de Sitges.

I en el marc d'aquesta jornada, Sitges acollirà el mateix dia de la Mare de Déu del Carme a les set de la tarda a La Fragata una acció reivindicativa organitzada per Ocean 2012, una agrupació de ONG's que treballen a nivell internacional per protegir els fons marins i promoure la pesca artesanal. L'acció consisteix en crear una gran figura d'un peix humà amb la col·laboració de tothom que s'hi vulgui adherir. Un cop s'hagi assolit l'objectiu, es farà una fotografia del moment i s'enviarà al Parlament Europeu perquè en el moment de l'aprovació de les noves polítiques pesqueres, es tingui en compte un tipus de pesca artesanal i respectuosa amb el medi ambient.

A finals de l'estiu, Sitges també serà la seu del festival de la Posidònia que se celebrarà del 31 d'agost al 2 de setembre. Es tracta del Festival Internacional d'art, medi ambient i desenvolupament sostenible, que se celebra des de fa cinc anys amb l'objectiu de protegir una planta marina que és essencial per a la vida dels ecosistemes de la Mediterrània i protegir les costes de l'erosió.