Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Gabriel Pérez Bolaño i Laura Ariño, guanyadors del Concurs de Pintura Sanvisens i del Concurs d'Escultura Pere Jou

Els dos guanyadors han participat per primer cop en el Concurs, que té l’objectiu de donar a conèixer nous valors artístics, a través de disciplines molt diverses.

Gabriel Pérez Bolaño, amb l'obra “Capvespre mediterrani”, i Laura Ariño, amb l'escultura “Cornu”, han estat els guanyadors del Concurs de Pintura Sanvisens i del Concurs d'Escultura Pere Jou, que es van entregar dissabte a la tarda, a l'edifici Miramar.

Gabriel Pérez Bolaño és un artista vilanoví que ha rebut anteriorment guardons en diferents certamens artístics i que participava per primer cop en el Concurs de pintura Sanvisens. En la seva obra guardonada,  ha volgut reflectir l'ambient mediterrani i reivindicar l'etapa noucentista, inspirant-se especialment en el pintor Joaquim Sunyer.

Laura Ariño és una artista barcelonina que per primer cop s'ha presentat al Concurs d'escultura Pere Jou, i també a nivell general, ja que tot just ha acabat els seus estudis artístics. La seva obra guanyadora, que té com a imatge una banya, té un carácter conceptual, suggerint el que porta una banya dins seu. L'escultura ha estat treballada amb el material del ferro. 

El Concurs ha comptat amb la participació de 149 obres, amb el premi de pintura  Sanvisens i 61  en el Premi d'Escultura Pere Jou, que organitza l'Ajuntament de Sitges, l'Escola d'Art Sanvisens, Àgora 3 i les famílies Sanvisens i Jou. Del total d'obres presentades el jurat n'ha seleccionat 49 de pintura i 54 d'escultura.

En l'acte previ a l'entrega de premis, la Regidora de Cultura Mireia Rossell ha remarcat que a través del concurs “Sitges continúa al capdavant en el món de l'art, reunnt a diferents moviments artístics”.

Ángel Gonzàlez Llàcer, membre del jurat del Concurs de pintura Sanvisens ha recordat els objectius del Concurs “oferir un espai pels nous artistes per promoure les seves obres, i amb un carácter eclèctic, obert a diferents disciplines”.
Lluis Jou, membre del jurat del Concurs d'escultura Pere Jou, ha recordat la importancia del Concurs per poenciar “la creació plástica”.

Després dels parlaments s'ha inaugurat l'exposició de les obres seleccionades, que es podrà visitar a la planta baixa de l'edifici Miramar fins el 30 de setembre, de dimarts a diumenge d'onze del matí a vuit de la tarda.