Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Gabriel Pérez Bolaño i Laura Ariño, guanyadors dels concursos Pere Jou i Sanvisens

Els guanyadors dels Concursos de Pintura Sanvisens i d’escultura Pere Jou participaven per primer cop en el certamen, que enguany han comptat amb la participació de 149 pintures i 61 escultures.

Gabriel Pérez Bolaño, amb l'obra Capvespre Mediterrani, i Laura Ariño, amb l'escultura Cornu, han guanyat el XXVI Concursos de Pintura Sanvisens i XVI d'Escultura Pere Jou, respectivament.

Gabriel Pérez Bolaño és un artista vilanoví que ha rebut anteriorment reconeixements en diferents certàmens artístics i que participava per primer cop en el Concurs de Pintura Sanvisens. En la seva obra guardonada, l'artista ha volgut reflectir l'ambient mediterrani i alhora reivindicar l'etapa noucentista, inspirant-se especialment en el pintor Joaquim Sunyer.

La barcelonina Laura Ariño és una jove artista que es presentava per primera vegada en un concurs d'escultura, ja que tot just ha finalitzat els seus estudis artístics. La seva obra guanyadora, una banya, pretén suggerir el que porta una banya en el seu interior. L'escultura ha estat treballada amb el material del ferro.

El Concurs de pintura Sanvisens ha comptat amb la participació de 149 obres i el Concurs d'Escultura Pere Jou 61. Del total d'obres presentades, el jurat n'ha seleccionat 49 de pintura i 54 d'escultura.

La Regidora de Cultura, Mireia Rossell, ha remarcat que aquests concursos evidencien que “Sitges continua al capdavant del món artístic, tal com queda palès en la qualitat de les obres que han estat seleccionades i l'alt nivell també del jurat amb què comptem”. Un jurat que ha estat composat per Perico Pastor, Daniel Giralt Miracle, Miquel Lligadas, Artur Duch, Angels Andreu Pi, Dolors Sanvisens, Lluís Jou i Angel Gonzàlez Llàcer.

Àngel Gonzàlez Llàcer, membre del jurat, ha recordat que amb el Concurs de Pintura “oferim un espai als nous artistes per promoure les seves creacions”. Lluís Jou, membre del jurat i nét de l'escultor, ha manifestat també “la importància del Concurs d'Escultura amb què es potencia la creació plàstica dels artistes actuals”.

L'exposició de les obres seleccionades es podrà visitar a la planta baixa de l'Edifici Miramar fins el 30 de setembre, de dimarts a diumenge d'onze del matí a vuit de la tarda.

El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Sitges, l'Escola d'Art Sanvisens, Àgora 3 i les famílies Sanvisens i Jou.

 
Més informació:

> Acta del jurat del XXVI Premi de Pintura Sanvisens / XVI Premi d'Escultura Pere Jou