Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Hachmi reflexiona sobre al immigració en el seu darrer llibre

El llibre narra la història de la rebel.lió personal d’una immigrant contra una tradició de fa molts segles.

L'escriptora Najat El Hachmi s'ha convertit en una de les grans revelacions literàries d'aquest any 2008. En pocs mesos ha passat de guanyar el premi Ramon Llull a ser l'autora del llibre en català més venut per Sant Jordi. Precisament aquest llibre, que porta com a títol “L'últim patriarca”, va ser presentat dissabte per la mateixa autora a l'Edifici Miramar.

Si en el seu primer llibre “Jo també sóc catalana”, publicat el 2004, Hachmi reflexionava sobre el tema de la immigració i en el segon, “L'últim patriarca”, ho torna a fer. Aquest cop des d'un punt de vista molt proper i inspirat en el seu país natal, Marroc.

El llibre narra la història d'una rebel.lió personal contra un ordre establert de fa molts segles. Els seus protagonistes són un immigrant marroquí, un patriarca omnipotent que s'enfronta a la seva filla adolescent, que tenen maneres molt diferents d'integrar-se al nou indret que els acull. A partir d'aquí sorgiran les problemàtiques derivades del fet migratori com el reagrupament familiar i la presència de la tradició.

Sobre tots aquests temes, l'escriptora va parlar amb els assistents que van omplir la sala d'actes. De entre les moltes preguntes que li van fer, va negar que “L'últim patriarca” fós un llibre autobiogràfic però que sí estava inspirat en vivències molt properes.

L'escriptora Najat El Hachmi, nascuda al Marroc, va venir a Catalunya quan tenia 8 anys. Amb aquest últim llibre ha guanyat el XXVIII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2008. Després d'assolir l'èxit literari, Najat ja ha començat a treballar amb noves històries per publicar.