Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Inauguració de l’Exposició Ardhara. 25è aniversari

Camil·la Párez Salvà, portaveu d'Ardhara, reivindica "la vigència d'Ardhara, per tot el que suposa per la difusió de l'art" i que a més "pot servir per tenir un cens aproximat dels artistes contemporanis".


Enguany se celebren els 25 anys de l'organització d'un esdeveniment artístic que, amb el nom d'Ardhara, va reunir professionals de les arts plàstiques i visuals de diferents municipis del Garraf i el Penedès amb l'objectiu de mostrar de manera conjunta l'art emergent del moment.

Ara, un grup dels artistes seleccionats que van participar aleshores i que segueixen vinculats a l'art, s'han reunit per reactivar el projecte i han posat en marxa una nova mostra artística amb l'objectiu de dinamitzar creacions artístiques al territori.

En total 12 artistes de l'Alt Penedès i el Garraf exposaran 47 peces fins el 15 de juliol a l'Edifici Miramar en el marc de la mostra itinerant Ardhara. 25è aniversari. La proposta arriba a Sitges després d'haver estat durant cinc setmanes a Vilafranca del Penedès.

Jocelyne Marmottan Raventós, Joaquim Milà, Joan Nadal, Camil·la Pérez Salvà, Teresa Pla Belío, David Ribas Boldú, Jai Rius Pascual, Mercè Rius, August Rosell, Oriol Sàbat, Núria Serra i Barnadas i Joan Tuset són els 12 artistes que han posat en marxa la mostra amb l'objectiu de dinamitzar l'art emergent actual a les dues comarques i celebrar així el 25è aniversari de la creació de l'agrupació artística Ardhara.

Les obres presenten una amalgama d'estils, que aborden una gran varietat de temàtiques. Una mostra singular que permet aproximar-se a les creacions dels artistes més propers al territori.

La inauguració de la mostra s'ha celebrat avui diumenge i ha reunit a bona part dels artistes participants. La regidora de cultura Mireia Rossell ha remarcat la importància "d'una iniciativa sorgida a partir de la societat civil i que malgrat la situació delicada que estem vivint, volen reivindicar les seves creacions". Camil·la Pérez Salvà, portaveu d'Ardhara, que està constituït com associació recorda la evolució d'Adhara "des de la fundació el 1987, fins el 1995, que va finalitzar, va ser una gran plataforma pels nous creadors. Coincidint amb el 25è aniversari estem convençuts de la vigència d'Ardhara, per tot el  que suposa pel m´no de l'art". TAmbè recorda que "amb la situació actual les possibilitats de mostrar l'art per part dels nous creadors és mínima". Per tot això Camil·la creu que "necessitem del suport de les administracions, que amb un cost econòmic molt mínim pot ajudar a que Ardhara reneixi". A més, un altre dels factors importants  és que "a través d'Ardhara es pot tenir un cens molt aproximat dels artistes contemporanis".

L'exposició itinerant està organitzada conjuntament entre els Ajuntaments de Sitges, Vilafranca del Penedès, Vendrell, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida i Vilanova i la Geltrú. Després de Sitges la mostra visitarà el Vendrell.