Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Joan Manuel Serrat conquesta el Terramar amb un concert memorable

Aquesta passada nit Sitges ha estat escenari d'un dels únics escenaris que l'artista oferirà a Catalunya aquest estiu, en el mac de la seva gira de comiat 'El vici de cantar (1965-2022)'.

Després d’haver anunciat la seva retirada dels escenaris amb una última gira “EL VICIO DE CANTAR 1965-2022”, Joan Manuel Serrat ha fet parada a Festival Jardins Terramar la nit del 29 de juliol per homenatjar els èxits més emblemàtics de la seva trajectòria. Així doncs, ha estat un dels únics concerts que oferirà aquest estiu a Catalunya.

L’artista català ha començat el concert amb el nostàlgic “Temps era temps”, seguit d’un primer discurs on ja ha aprofitat per agrair als assistents: “és un plaer tocar en aquesta ciutat on tant he viscut, i on tants amics he tingut i he deixat”. Fent broma sobre la seva anunciada retirada, ha afegit: “he vingut a acomiadar-me, no és el meu darrer concert. Però, en cas que no arribéssim al final, sempre podeu presumir que hi éreu”. 

 Durant les més de dues hores de recital, Serrat ha fet un emocionant recorregut per un seguit de cançons que han marcat el transcurs tant de la música nacional, com de la vida de molts de nosaltres. També ha comptat amb la companyia de set grans músics a l’escenari: Ricardo Miralles al piano, Jose Mas als teclats, Uixi Amargos a la viola, David Palau a la guitarra, Vicente Climent a la bateria, Jose Miguel Pérez al saxo, i Rai Ferrer al baix.

 Entre un repertori confeccionat per als nostàlgics, han sonat cançons emotives com “Mediterráneo”“Me’n vaig a peu” o “Cantares”, l’últim tema abans dels bisos, i d’altres més festives com “Señora”“Para la libertad”“Hoy puede ser un gran día”.  Un dels grans moments de la nit ha estat quan el Noi del Poble Sec ha rememorat el “Paraules d’amor”, per donar pas a “Fiesta”, que ha posat punt i final a una vetllada inoblidable, seguit d’una ovació del públic que celebrava haver viscut una última nit amb Serrat a l’escenari de l’auditori del Festival Jardins Terramar.

 Un concert que a més de formar part de la programació de la cinquena edició del certamen musical, tenia a més una vinculació molt especial amb la celebració del 150è aniversari de la Societat Recreativa El Retiro de Sitges, per l’estreta relació entre Joan Manuel Serrat i aquesta emblemàtica entitat sitgetana han anat forjant des dels inicis de la trajectòria de l’artista. 

El concert va comptar amb la presència de la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que havia visitat l'exposició "El Drac de Sitges", al Mercat Vell. 

Mane Ferret als "Imprescindibles"

El segon dels concerts dels "Imprescidibles" amb el talent de proximitat, va anar a càrrec de Mane Ferret una cantant, compositora i poeta cubana establerta a Sitges fa més de 20 anys. La seva música es distingeix pel rigorós treball dels textos de les cançons i per la gran diversitat de gèneres musicals que utilitza per a expressar-se: son montuno, bolero, bolero-son, guajira, danzón, samba-chá, cançó trova, cançó blues, l'ús dels tumbaos tradicionals, guajiras i dels aires cadenciosos del Carib, sense menysprear la bellesa folklòrica llatinoamericana.

 

Galeria d'Imatges