Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Jornada de portes obertes el 16 de febrer al Patronat i a l’Escorxador per iniciar el procés de participació ciutadana

La regidoria de Cultura organitza un procés de participació ciutadana per definir els usos del Patronat, l’Escorxador i el Mercat Vell. La primera sessió serà una jornada de portes obertes a dos espais culturals i el 28 de febrer se celebrarà un debat general adreçat a la ciutadania. Posteriorment s’organitzaran trobades per treballar sectorialment sobre cadascun dels equipaments

L’Ajuntament de Sitges inicia un nou procés de participació ciutadana per definir els usos del Patronat, l’Escorxador i el Mercat Vell. La primera sessió d’aquesta iniciativa comença aquest diumenge, 16 de febrer, amb una jornada de portes obertes al Patronat i a l’Escorxador de 10.00 a 15.00 hores. La regidoria de Cultura impulsa aquest procés de participació amb l’objectiu d’implicar la ciutadania i aconseguir una proposta consensuada per establir els usos d’aquests edificis que necessiten una intervenció per rehabilitar-los o resoldre deficiències estructurals. 

Després de la jornada de portes obertes, es realitzaran 4 sessions de debat presencials i també es podrà participar de manera telemàtica a través de la pàgina web https://decidim.sitges.cat/. El 28 de febrer es portarà a terme un debat general, a les 18 hores al Centre Cultural Miramar, on es presentarà el procés participatiu i s’explicaran els objectius plantejats. A partir d’aquí hi haurà trobades específiques sobre cadascun dels tres equipaments municipals.

El 12 de març a les 18  hores a l’Escorxador, es parlarà sobre els usos d’aquest edifici. Aquest és un espai polivalent on actualment s’emmagatzema la imatgeria festiva (gegants i bèsties), però també és un espai on es fan microexposicions, projeccions o activitats culturals diverses (teatre o música en petit format).

El 28 de març, a les 11 hores a la Plaça de l’Ajuntament, es posarà a debat el futur del Mercat Vell. Actualment aquest equipament municipal està destinat a un ús privat. Un dels objectius de la regidoria de Cultura és recuperar-lo com a equipament públic un cop finalitzi el contracte de lloguer per utilitzar-lo com a espai polivalent.

 

El debat sobre el Patronat serà el 24 d’abril a les 18 hores. Durant la sessió es parlarà sobre els usos d’aquest edifici patrimonial que recentment ha adquirit l’Ajuntament i que està pendent de rehabilitació.

A cada sessió es realitzaran grups de treball dinamitzats per experts amb coneixements tècnics per facilitar el debat i la presa de decisions sobre el disseny, la gestió i l’ús dels espais.

El procés de participació ciutadana finalitzarà amb l’elaboració d’un informe de síntesi amb les conclusions.

 

CALENDARI

 

16 de febrer Jornada de Portes Obertes al Patronat i a l’Escorxador

de 10.00 a 15.00 h

Patronat i Escorxador

 

 

28 de febrer Debat General

18 hores

Centre Cultural Miramar

 

 

12 de març Escorxador

18 hores

Escorxador

 

 

28 de març Mercat Vell

11 hores

Plaça de l’Ajuntament

 

 

24 d’abril Patronat  

18 hores

Patronat