Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament adjudica el Festival de Música d’estiu a Terra Music Events

L’adjudicació del certamen musical és per als propers quatre anys, del 2023 al 2026.

La Junta de Govern Local (JGL), celebrada aquest dilluns, ha adjudicat a l’empresa Terra Music Events SL l’organització del festival de música, a l’estiu, a Sitges, entre els anys 2023 i 2026, als jardins noucentistes de Terramar.  

L’empresa, que ha estat responsable de l‘organització de les darreres edicions, Terra Music Events SL, ha resultat guanyadora del procediment, al qual van optar dues licitadores, que l’Ajuntament va iniciar per dotar-se d’un festival d’aquestes característiques com un actiu més de Sitges cultural durant la temporada estival. L’acord preveu que l’empresa pugui disposar dels Jardins de Terramar durant el festival, amb un total d’entre 15.000 i 35.000 metres quadrats.

En les valoracions realitzades pel jurat, la proposta presentada per Terra Music & Events ha destacat per ser un projecte molt desenvolupat, amb experiència en l’organització de l’esdeveniment, polítiques de descompte i amb propostes de millora com l’elaboració d’un estudi d’impacte econòmic, entre d’altres. 

El jurat ha valorat també que la proposta presentada no coincideixi temporalment amb altres Festivals de música de la comarca. També s’ha tingut en compte en relació amb els horaris, és que els concerts s’acabaran a les 12 de la nit i l’activitat total finalitzarà a les 1.30h de la matinada.

La comissió de valoració ha estat formada per l’alcaldessa de Sitges, el regidor de Cultura, el director de l’àrea del servei de les persones, personal tècnic de les regidories de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, una persona membre del Consell Municipal de Cultura i dues persones més externes en representació de l’ICEC (Institut Català de les empreses Cultural) àmbit de la música i també  l’Acadèmia Catalana de la Música.

Properament, l’organització del certamen donarà a conèixer les novetats per a l’edició del 2023 i els primers artistes confirmats. 

L’estiu passat, l’organització va programar 13 concerts d’artistes i grups del panorama musical i 1 obra teatral. La programació es va completar amb el cicle ‘Imprescindibles’ de talent local de la comarca vinculat a la música i la dansa.

Al llarg dels anys, han desfilat pels jardins noucentistes de Terramar artistes internacionals del panorama musical com Joan Baez, George Benson, Rick Astley i grups com Texas al costat de bandes catalanes de renom com Manel, Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra i cantants de prestigi com Sílvia Pérez Cruz, Joan Manuel Serrat i Sergio Dalma, entre d’altres.

El certamen vol seguir refermant la seva aportació com a pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per a la destinació Sitges.

Al 2019 van passar pel festival 25.175 espectadors. L’edició, celebrada al 2021, amb un aforament limitat del 50% per la pandèmia de la Covid-19 es va assolir un total de 14.700 espectadors. A l’edició del 2022, ja sense restriccions, es van arribar a 26.350 persones i va generar un impacte econòmic de gairebé 7 milions d’euros. El 33% de la repercussió econòmica generada pel festival, un total de 2.251.970€, va impactar directament en l’economia local, en diferents sectors com la restauració, hotels, comerços i alimentació, amb una despesa mitjana de 84,5 euros per persona, sense tenir en compte el cost cultural de l’entrada. L’estudi realitzat per la consultora The Watsons, especialitzada en estudis d’impacte econòmic de grans esdeveniments culturals, destaca, entre altres dades d’interès, que el festival genera un centenar de llocs de treball.