Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament obre un concurs per a l’organització de les properes quatre edicions d’un Festival de Música d’Estiu a Sitges

Fotografia d'arxiu: cicle 'Els imprescindibles'
Fotografia d'arxiu: cicle 'Els imprescindibles'
A partir d’aquest dimecres, 5 d’octubre, i fins al 3 de novembre, es poden presentar les sol·licituds. Un jurat integrat per experts independents valorarà les propostes presentades. Les passades dues edicions del Festival de Música d’Estiu han tingut lloc als Jardins de Terramar i han estat organitzades per l’empresa Terra Music & Events S.L.

L’Ajuntament de Sitges dóna suport a la continuïtat d’un Festival Musical d’Estiu tal com marca un dels objectius estratègics del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023. Amb aquest objectiu la regidoria de Cultura obre aquest dimecres la convocatòria per determinar l’empresa que haurà d’organitzar les properes quatre edicions d’aquest esdeveniment els estius de 2023, 2024, 2025 i 2026.

En l’anterior concurs que es va produir l’any 2020 per a les edicions de 2021 i 2021, va guanyar l’empresa Terra Music & Events S.L. amb la seva proposta de Festival Jardins de Terramar.

Les empreses interessades poden presentar els projectes telemàticament des d’aquest dimecres, 5 d’octubre, i fins al 3 de novembre a través de la Carpeta Ciutadana (https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?IdTema=39&IdTramit=647). Una Comissió de Valoració, integrada per experts independents, analitzarà la documentació i decidirà el projecte guanyador segons els criteris d’adjudicació i sota els principis d’objectivitat, publicitat i igualtat en un procediment validat per un equip tècnic municipal.

L’avaluació per atorgar la llicència per a l’organització del festival de música d’estiu s’efectuarà prioritzant els projectes que, entre d’altres aspectes, tinguin en compte els criteris següents:

  • La ubicació del Festival al terme municipal de Sitges.
  • L’experiència en l’organització de festivals de música i altres activitats culturals diverses a Sitges.
  • Dates proposades per a totes les edicions i nombres de concerts de gran format oferts pel Festival.
  • Estil del Festival: target del públic, tipologia del públic aforaments previstos.
  • Tipologia o format dels concerts: proposta artística del cartell de l’esdeveniment en l’edició del 2023 (proposta inicial i artistes suplents).
  • Horaris dels esdeveniments: horaris d’obertura i tancament al públic dels espais públics i programa i horaris dels concerts i altres esdeveniments o activitats previstos
  • Experiències vinculades als concerts que tenen lloc a l’escenari principal (altres activitats), especificant el contingut, les característiques, dades tècniques i professionals dels responsables de les mateixes, durada, etc.
  • Evitar la coincidència temporal amb altres Festivals de Música propers.
  • Disposar d'una proposta musical concreta, variada i original.
  • Concentrar el gruix de l’activitat en horari diürn, ja que d’aquesta manera es minimitzen les possibles molèsties al veïnat.
  • Promoure experiències, a banda dels concerts, que potenciïn i posin en valor el talent local, la gastronomia, l'entorn, el medi ambient i el patrimoni històric i cultural de la vila.
  • Desenvolupar sinergies amb els altres esdeveniments locals, amb les entitats culturals i els artistes de la vila.
  • Presentar una memòria econòmica amb el pressupost desglossat amb els ingressos i les despeses estimades (incloses possibles subvencions públiques) en les quatre edicions previstes.
  • Fomentar un retorn econòmic per a Sitges, interactuant amb les empreses i agents econòmics del municipi, i fomentant la creació de llocs de treball, dins i fora del Festival.
  • Fomentar un retorn social de l'esdeveniment i facilitin l'accés i participació inclusiva de la ciutadania sitgetana.
  • Disposar d'un pla de comunicació i de promoció del municipi.
  • Mesures per reduir l’impacte i les molèsties acústiques amb el veïnat t i sobre l’entorn, bé siguin de caire medi ambiental, acústic, de seguretat, de mobilitat o de qualsevol altra naturalesa.
  • Potenciar que sigui un esdeveniment sostenible a través d’accions com el reciclatge, la reutilització, entre d’altres, per protegir l’entorn i la biodiversitat.

Els requisits de la convocatòria es poden consultar a partir del 5 d’octubre al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i al web municipal. El termini vigent de la llicència per gestionar el festival de música serà per als anys 2023, 2024, 2025 i 2026.