Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament se suma a les mostres de condol per la mort de Fernando Guillén

L’actor ha mort a Madrid, a l’edat de 80 anys, després d’una llarga malaltia. Guillen va ser reconegut amb el Premi Trinitat Catasús l’any 2009 i va participar en diversos actes de promoció de la vila.

Sitges se suma avui a les múltiples mostres de condol per la mort del conegut i estimat actor, Fernando Guillén. El que ha estat un dels referents del teatre, el cinema i la televisió espanyola de les darreres sis dècades, ha mort a Madrid, després d'una llarga malaltia, a l'edat de 80 anys.

L'actor va estar molt vinculat a Sitges, on va residir en els darrers 15 anys. L'any 2009, el col·lectiu de periodistes comarcals el va guardonar amb el Premi Trinitat Catasús, per portar el nom de Sitges arreu del món i per la seva participació desinteressada en nombrosos esdeveniments culturals i socials del municipi, com el Festival de Cinema, la Festa de la Poesia o el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, entre altres.

Precisament, amb motiu de la primera Festa de la Poesia, Guillén va escollir el Mercat Vell per acomiadar-se definitivament dels escenaris teatrals, el juliol de 2007, amb El vals del adiós.

Des de l'Ajuntament de Sitges es lamenta la pèrdua d'un actor de la seva categoria i d'una persona que va trobar en Sitges la seva vila d'acollida en els últims anys. L'Ajuntament vol recordar i posar en valor tot el suport que Fernando Guillen sempre va donar a Sitges per a la promoció del municipi a través de diversos actes institucionals.

Fernando Guillén va néixer a Barcelona el novembre del 1932. El seu lligam amb el cinema es va iniciar de forma prematura quan només tenia set anys. Tot i que es va matricular a la Universitat de Madrid, per estudiar dret, mai va finalitzar la carrera, cridat per la seva veritable vocació.

Als anys 50 va començar a treballar amb les millors companyies teatrals del moment i inicia una prometedora carrera. Ja als 70, forma la seva pròpia companyia teatral, juntament amb la seva dona, la també actriu Gemma Cuervo. Fruit d'aquesta relació van néixer els també actors Fernando y Cayetana, a més d'una altra filla, Natàlia. Durant tot aquest temps, Guillén va combinar cinema, teatre i televisió, conduint i participant en emblemàtics programes i sèries com Estudio 1, Brigada Central o Hospital Central.

Guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, Fernando Guillén va ser també candidat al Premi Goya en tres ocasions. Finalment va rebre el reconeixement per Don Juan en los infiernos.