Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’art de Manuel Corrales potencia les emocions i la força del color al Miramar-Centre Cultural

Obra de l'exposició 'Miradxs, Colors i Trànsits' de Manuel Corrales
Obra de l'exposició 'Miradxs, Colors i Trànsits' de Manuel Corrales
L’artista plàstic, Manuel Corrales, exposa setanta quadres, una instal·lació i dues escultures en una mostra, que s’inaugura el 8 de juny a les 19 hores.

Un recorregut de 70 quadres, una instal·lació i dues escultures configuren la primera mostra de l’artista, Manuel Corrales, ‘que sota el nom de ‘Miradxs, Colors i trànsits’ es podrà veure a Sitges a partir del 8 de juny. L’exposició es podrà veure a Miramar – Centre Cultural en el marc de la programació cultural anual de La Pregonera 2024.

Manuel Corrales, d’origen extremeny i resident a Sitges des de fa ja més de 30 anys, es defineix com a “artivista”, una denominació que “fusiona els conceptes d’artista i activista”, tal com ell mateix descriu.

A través d’aquesta exposició immersiva vol reivindicar els drets humans des de Sitges i projectar-ho a tot el món. Per fer-ho proposa a l’espectador fer un viatge a través d’una obra protagonitzada per uns personatges que reflecteixen la diversitat, la fortalesa i alhora la vulnerabilitat, l’espiritualitat i la bellesa de la humanitat. Manuel Corrales afirma que “soc un artivista dissident i divergent que reivindica els drets humans". Vull fer visible la victòria de la bellesa enfront del trauma, des de la vivència LGTBIQ+”. I en aquesta línia el creador proposa "un camí de redempció i de retrobament amb l’essència humana, la pau i la concòrdia”.

Les obres, creades entre els anys 2019 i 2024, es caracteritzen per transmetre emocions a través de la mirada i dels colors intensos. Totes les peces conformen una exposició que ara es fa en realitat després de ser escollit com un dels projectes guanyadors per ser exposats al Miramar-Centre Cultural.

Al llarg de la seva trajectòria, Manuel Corrales ha realitzat exposicions individuals  i col·lectives tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes. A més, també ha participat en mostres amb altres artistes a Càceres, el seu poble natal. La mostra ‘Miradxs, Colors i trànsits’ es podrà visitar fins al 28 de juliol a la primera planta del Miramar-Centre Cultural.

CALENDARI: Exposició ‘Miradxs, Colors i Trànsits’ de Manuel Corrales

  • Dates: Del 8 de juny fins al 28 de juliol 
  • Lloc: Miramar-Centre Cultural – Primera planta (C./ Fonollar, 19)
  • Dies i Horaris:  
    • Dimecres a Diumenge: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h 
    • Festius: Tancat  

     *Inauguració: dissabte 8 de juny - 19 h

Galeria d'Imatges