Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’artista Enric Ansesa mostra la seva visió positiva de la realitat a través del color negre a l’exposició “Negre-Vitruvi”

Fins al proper 13 de gener, la primera planta de l’edifici Miramar acull la primera exposició individual d’aquest artista.
En moltes obres artístiques s’associa el color negre amb una manifestació negativa de la realitat o del propi ésser humà. En moltes obres artístiques s’associa el color negre amb una manifestació negativa de la realitat o del propi ésser humà. Aquest no és el cas de l’artista gironí Enric Ansesa qui utilitza el color negre per a mostrar un univers conceptual de caràcter positiu sobre les coses amb l’objectiu de no deixar indiferent al públic. Fins al proper 13 de gener, la primera planta de l’edifici Miramar acull “Negre-Vitruvi”, la primera exposició individual d’aquest artista des de fa més d’una dècada i en la qual reuneix tota la seva escultura i una selecció de l’obra pictòrica existent. Ansesa unifica en les peces exposades dos dels seus trets més significatius: l’exaltació del color negre i l’admiració per la síntesi de la relació entre l’ésser humà i el món, a través de les famoses proporcions establertes per l’enginyer romà Vitruvi i homenatjades per Leonardo da Vinci en el dibuix canònic “Home de Vitruvi”. La mostra, comissariada per Ricard Planas, confronta les teles de gran format de l’artista gironí de 62 anys, d’un negre còsmic, elegant i misteriós, amb les seves escultures més evocatives, d’inspiració surrealista. D’aquesta obra, menys coneguda, se n’ha fet una selecció exhaustiva que abraça la producció íntegra dels darrers deu anys. L’exposició “Negre-Vitruvi” d’Enric Ansesa romandrà oberta fins al proper 13 de gener, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores; els dissabtes d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores, i diumenges i festius de 10 a 15 hores, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis que estarà tancada.