Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’artista Horacio Elena ret un homenatge a la figura femenina i al poble de Sitges a través de l’escultura “Dona mirant al mar”

Aquesta obra de 2 metres d’alçada per 1,20 d’amplada s’ha instal·lat a la plaça davant de l’ermita de Sant Sebastià Horacio Elena és un artista polifacètic molt conegut a Sitges.
Il·lustrador i pintor, però també escultor, tot i que aquesta faceta era fins ara poc coneguda. Des del passat dijous 19 d’abril, la vila disposa d’una escultura seva, “Dona mirant al mar”, situada a la plaça que hi ha davant de l’ermita de Sant Sebastià, prop d’on Horacio Elena viu des de fa 30 anys, i com a mostra d’agraïment a la bona acollida que ha rebut dels sitgetans des de sempre va decidir crear aquesta figura. L’escultura té l’origen en un dibuix a llapis, creat per Horacio Elena a Buenos Aires l’any 1962. Aquesta obra va evolucionar i va donar lloc a una figura de fusta. L’estil personal, que reflectia aquesta creació va cridar l’atenció d’un galerista de Madrid i va fer que l’artista argentí deixés la seva terra natal l’any 1969 per venir cap Europa amb la seva dona i musa, Carmen. Ara 38 anys, després reprèn la idea d’aquella escultura per retre un homenatge a la figura femenina i a Sitges, la vila que el va acollir fa trenta anys. L’escultura ”Dona mirant al mar” fa 2 metres d’altura per 1,20 d’amplada. La figura és plana, feta amb ferro korten, per contrarestar la proximitat al mar, i està situada a la plaça davant de l’ermita de sant Sebastià. Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde Jordi Baijet va destacar la involucració d’Horacio Elena en les activitats socials i culturals de la vila, fins al punt que ha volgut deixar com a record una escultura amb la qual perduri a Sitges molts anys. Sitges, 24 d’abril de 2007