Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’artista Pink Morro descobreix la seva obra més personal i madura a l’exposició ‘MANIOBRA’

El Miramar-Centre Cultural acull, fins al 19 de març, la mostra, en la qual el creador vilanoví reuneix una selecció d’obres, en les quals mostra de nou la simplicitat del gest i la intensitat del color.

En el marc de La Pregonera l’artista Raúl Ramos, conegut amb el sobrenom de Pink Morro, ha inaugurat aquest dissabte l’exposició ‘MANIOBRA’ amb una selecció de la seva obra a la primera planta del Miramar-Centre Cultural. En total, a la mostra es poden contemplar 20 pintures plàstiques de gran, mitjà i petit format, realitzades entre el desembre de 2022 i aquest inici de 2023 i, també, es complementa amb 2 escultures en procés (“working progress”). L’artista, mentor creatiu i director d’art vilanoví ha destacat que “he creat un projecte expositiu nou ideat per a l’espai del Miramar. Hi ha obres de petit, mitjà i gran format perquè busco un contrast entre les obres. Vinc del món del grafit i estic més còmode pensant en format gran. Tot i que el petit format és la base a partir de la qual faig l’esbós, amb el gran format em sento més lliure perquè la pinzellada és una altra i súper enriquidora”.                                      

Durant la inauguració de la mostra, celebrada aquest dissabte, el regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha remarcat que "el vilanoví mostra una exposició sorprenent, molt viva de colors que atrapa al visitant en un experiència gairebé immersiva". 

L’estil de Pink Morro és abstracte però té una barreja de “grafitti”, disseny gràfic i intuïció. L’artista ha explicat que “faig un esbós en blanc i negre, ho traspasso a la tela i després començo a pintar el que em va demanant la tela i també gràcies a la intuïció. No sé quin color serà el fons del quadre ni la resta. El procés creatiu té una part racional i una part intuïtiva ja que a l’hora de crear l’obra és la que mana”.

L’artista ha evolucionat el seu llenguatge artístic des de la seva adolescència a través del “grafitti” i l’art urbà (‘street art’) creant un imaginari propi expressant mitjançant la pintura, l’escultura i les instal·lacions singulars. Les obres tenen com a denominador comú l’ús d’una paleta de colors vius, i també, la intuïció. 

A través de capes de moviments artístics com el punk, el dadaisme o el surrealisme elabora peces indeterminades plenes de sensacions, vibració i possibilitats; sempre deixant espai a la imaginació del receptor. Pink Morro torna a l'essència i a la senzillesa del traç, a la forma simple i peculiar d'un artista contemporani.  

El comissari de la mostra, Vicent Almiñana, explica que “‘MANIOBRA’ documenta un procés artístic partint del moviment i tenint la intuïció i el color viu com a principals protagonistes. El concepte de manifestació artística més el moviment donen lloc al nom de l’exposició MANIOBRA”.  En aquesta línia, l’artista també explica que el títol de la mostra és una metàfora del “canvi de gir, de la maduresa que té la seva obra i, alhora, representa sortir del taller després d’un temps i anar a una sala d’exposicions”.   

Aquesta exposició és el resultat de ser una de les propostes guanyadores del concurs per seleccionar projectes expositius per al Miramar-Centre Cultural. Per a l’artista “poder exposar és com un baròmetre i una “sobrecreació” perquè fa dos anys ho vaig fer a La Sala de Vilanova i la Geltrú i ara aquesta exposició al Miramar m’ha servit per madurar l’obra perquè va madurant”. Pink Morro ha afegit també que “voldria que la gent s’emporti de l’exposició llibertat, sensibilitat i energia”.

L'acte ha estat amenitzat amb una sessió del DJ i raper sitgetà Joram amb música de hip-hop i rap. 

La mostra ‘MANIOBRA’ es pot visitar fins al 19 de març a la primera planta del Miramar-Centre Cultural i permet, a través d’una sèrie de peces expressives i originals, traslladar el públic a un imaginari singular i a una mirada molt personal de Pink Morro.

                                                           

Raúl Ramos, conegut com a Pink Morro

Raúl Ramos va iniciar els seus estudis de disseny gràfic a l’Escola d’art de Vilanova, una vegada finalitzats va continuar la seva formació amb el Graduat Superior de Disseny Gràfic a Bau, escola de disseny de Barcelona. Amb 24 anys va crear el seu propi estudi de disseny. Compta amb una llarga experiència en el camp de la creació visual la publicitat i el disseny, Raúl Ramos ha treballat per a Adidas, Tous, Absolut, Desigual  i en especial en el sector de la cultura i moda. També ha estat soci fundador del Festival Blanc!, esdeveniment que fomenta el disseny, la cultura i la innovació creativa en l’àmbit nacional i internacional.  Segons Pink Morro “el disseny gràfic i l’art són diferents però la direcció d’art fa de pont perquè tens més llibertat a nivell creatiu”.

Durant aquest últims tres anys, ha dedicat més temps a la investigació i a la creació artística. Actualment es dedica a crear obres, algunes de les quals es poden trobar a Mèxic, Brasil, Itàlia, França, Regne Unit, Dinamarca o Suïssa realitzant exposicions col·lectives i individuals. Al llarg de la seva trajectòria artística ha realitzat exposicions individuals i col·lectives. La seva obra s’ha vist a mostres instal·lades a ciutats com Vilanova i la Geltrú i Barcelona, entre altres poblacions.

Galeria d'Imatges