Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’artista Rosa Gallach reflexiona sobre els efectes negatius de l’acció humana a través d’una exposició a Sitges

La mostra ‘Quan el mar parla’, instal·lada a la planta baixa del Miramar, s’inaugura aquest divendres, 7 de juny a les 19 hores.

L’exposició ‘Quan el Mar parla’ de l’artista Rosa Gallach obrirà portes aquest divendres al Miramar-Centre Cultural. La creadora presenta 74 obres, de les quals 54 són pintures i 20, escultures amb el mar com a fil conductor. La creadora afirma que “aquesta mostra és reivindicativa perquè vol conscienciar sobre els efectes de l’activitat humana al mar, que afecta la subsistència de moltes espècies i redueix la biodiversitat”. La pintora i escultora considera “cabdal divulgar i conscienciar els efectes dels nostres actes en els mars i oceans. Conscient que fem tard, busco generar connexions amb el mar més enllà de la dimensió física”.

La doble faceta de l’artista Rosa Gallach queda palesa a l’exposició com a escultora a través d’una col·lecció d’animals marins com escórpores, peixos carpa, raps, entre d’altres, i també com a pintora ja pinta quadres en què plasma la força i la immensitat del mar. Segons l’artista, “d’aquest magnetisme intens, que vibra en la mateixa freqüència que les emocions, en surten mars braus que transmeten calma, mars brillants que evoquen la foscor, mars de matinada que semblen infinits”.

Les escultures i pintures exhibides estan creades entre el 2019 i aquest any. En paral·lel, la mostra també inclou una instal·lació amb un banc de 300 peixos. La mostra és fruit del concurs públic que l’Ajuntament de Sitges va fer l’any passat per escollir projectes expositius per ser exhibits al Miramar.

Rosa Gallach, nascuda a Sant Boi de Llobregat l’any 1958, viu des de fa 20 anys al poble de Garraf. Fa 12 anys que es dedica professionalment a l’art, la seva autèntica vocació i passió després de deixar la seva feina com a economista.

Al llarg dels anys ha fet exposicions individuals com a l’Estudi Vidal i la Fundació Ave Maria a Sitges i també a altres espais de Mallorca, Barcelona i Castelldefels. En aquestes poblacions també hi ha realitzat diverses col·lectives, així com, a Gavà. Ara per primera vegada exposarà al Miramar-Centre Cultural a través d’una exposició individual.

‘Quan el mar parla’, l’exposició reivindicativa de Rosa Gallach, es podrà visitar fins al 28 de juliol a la planta baixa del Miramar-Centre Cultural.

 

CALENDARI: Exposició ’Quan el mar parla’ de Rosa Gallach  

  • Dates: Del 7 de juny fins al 28 de juliol 
  • Lloc: Miramar-Centre Cultural – Planta Baixa 
  • Dies i Horaris:  
    • Dimecres a Diumenge: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h 
    • Festius: Tancat  

 

    *Inauguració: divendres 7 de juny a les 19 h

Galeria d'Imatges