Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’exposició ‘African Art’ rep més de 1.300 visites

El Centre Cultural Miramar ha allotjat la mostra del 16 de juliol al 13 de setembre, promoguda per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges.

L’exposició ‘African Art’ ha rebut 1.324 visites en el temps que ha estat allotjada al Centre Cultural Miramar, del 16 de juliol al 13 de setembre. La mostra ha estat el primer pas per a la reactivació de  la programació expositiva de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, després que s’ajornessin les exposicions previstes aquest 2020 per l’actual situació sanitària. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha assegurat que “aquest Govern aposta per la Cultura, perquè és necessària i el públic demana consumir-la. Des de l’Ajuntament demostrem el nostre suport amb diferents iniciatives i també amb la completa programació cultural de la Pregonera, que porta a Sitges artistes consolidats, amb propostes gratuïtes i altres a preus populars”.

Comissariada per Sorella Acosta, propietària de la galeria Out Of Africa Gallery, la mostra ha permès apropar al públic l’eclecticisme de l’art africà i també a la gran diversitat d’artistes contemporanis africans i el seu impactant llenguatge plàstic. ‘African Art’ aplegava una vintena d’obres de 12 artistes de vuit països del continent africà com Kènia, República Democràtica del Congo, Costa d’Ivori, Camerun, Ghana, Nigèria o Moçambic, a més de 10 peces d’art tribal africà, representat per escultures, màscares i altres objectes tradicionals i rituals.

De les persones que han visitat la mostra African Art, el 64% eren dones i el 36% homes. La major afluència de públic s’ha donat per les tardes.

Les properes exposicions previstes seran les del Concurs Sanvisens de Pintura i Pere Jou d’Escultura, un cop finalitzi el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.