Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’exposició de Genís Hernández sedueix pel seu estil figuratiu i expressionista al Miramar-Centre Cultural

Fins al 19 de març la mostra exhibeix 74 obres realitzades amb materials reciclats i tècniques com aquarel·la, acrílic, pastel i, fins i tot, el dibuix al carbonet.

El polifacètic artista sitgetà, Genís Hernández, presenta per una exposició individual amb una gran selecció de la seva obra al Miramar-Centre Cultural. L’acte d’inauguració de la mostra, celebrada aquest divendres, ha aplegat un bon nombre de sitgetanes i sitgetans. En el marc de La Pregonera i amb el títol ‘M’han dit que pintes’, el creador repassa a través de 74 obres la seva trajectòria amb quadres realitzats amb materials reciclats i que il·lustren tècniques diferents com l’aquarel·la, l’acrílic, el pastel i, fins i tot, el dibuix al carbonet.

En aquesta exposició, l’amant de l’art amb materials reciclats ofereix un conjunt de peces des d’aquarel·les a retrats pintats amb cendra sobre sotagots de bar. ‘M’han dit que pintes’ és la setena mostra de Genís Hernández en la qual mostra el seu estil figuratiu, expressionista i singular. L’artista assegura que “em fa molta il·lusió exposar al Miramar. He evolucionat com a artista i aquesta mostra és un pas més, un pas important”.

L’alcaldessa de Sitges ha remarcat “la importància del Miramar Centre-Cultural com motor de difusió del talent artístic local. I la mostra d’en Genís ho constata”.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha destacat que "l'obra d'en Genís és màgica. Qui el coneix mínimament sap que és un geni multidisciplinar i aquesta exposició és tot un homenatge a la seva persona".

L’exposició, que compta amb l’artista Anna Monzó com a comissària, es pot visitar fins al 19 de març a la planta baixa del Miramar-Centre Cultural, i és fruit de ser un dels projectes guanyadors del concurs convocat per la regidoria de Cultura amb l’objectiu de posar en valor el talent local i la creativitat.

Aquesta retrospectiva permet veure obres inèdites realitzades entre el 2021 i 2023 però també 2 o 3 obres més antigues de cada exposició que ha fet. Entre les propostes artístiques, destaca el tàndem que Genís Hernández va formar amb un altre artista sitgetà, Roby, en el marc del cicle Binomis, que es va fer al Miramar.

Durant més de 40 anys, l’actor Genís Hernández s’ha dedicat al món de l’espectacle, el teatre i la faràndula, però sempre li ha agradat la pintura. L’artista assegura que “de petit, em passava hores mirant els pintors del passeig. Jo ho intentava fer i no en sabia, però si una cosa t’agrada i insisteixes, al final passen coses”. Amb el temps i després d’experimentar, Genís Hernández va inaugurar la seva primera exposició. Arran d’aquesta mostra el seu pare es va adonar que pintava i després de veure les seves creacions li va dir: “M’han dit que pintes”, el títol de l’exposició. En aquesta línia, Genís Hernández afirma que “avui dia penso que jo no pinto, sinó que sembla que pinti.   

Al llarg de la seva trajectòria ha realitzat exposicions de pintura, de les quals van sorgir el cartell de Carnaval i de Sant Joan del Poble Sec i la portada del programa de les Cases Noves.

 

Exposició de Genís Hernández 'M'han dit que pintes'

   Horari 

  • Dimecres i divendres 

             de 10 a 14 h i de 17 a 20 h 

 

  • Dissabte i diumenges 

            de 10 a 14 h i de 16 a 19 h 

 

  • Festius tancat

 

Galeria d'Imatges