Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’homenatge més particular a la poesia és protagonista a Sitges aquest cap de setmana

Del 5 al 7 de juliol, sis poetes seran els protagonistes del reconeixement que fa anualment la vila. La festa comença amb la tradicional “Rebuda dels poetes” aquest divendres, a les sis de la tarda a la plaça de l’estació.

La 17a edició de la Festa de la Poesia a Sitges s’inaugura aquest divendres, 5 de juliol, i s’allargarà fins diumenge amb l’objectiu de tornar a celebrar i homenatjar sis poetes amb música, teatre, sorpreses i calidesa popular. Aquest any els poetes convidats són Ramon Guillem (Catarroja), Anna Gual (Vilafranca del Penedès), Joan Todó (La Sénia), Àngels Gregori (Oliva), Melcion Mateu (Barcelona) i, en llengua castellana, Neus Aguado (Córdoba, Argentina).

Aquest 2024, la poesia envairà racons i espais de la vila a través de diferents actes que tindran lloc als carrers de la vila, al Saló d’Or del Palau de Maricel, a la Societat Recreativa El Retiro, Miramar-Centre Cultural, Biblioteca Santiago Rusiñol i també a l’auditori de l’Escola Pia.

Personalitats del món de la poesia catalana, músics i artistes contribuiran a singularitzar un dels esdeveniments literaris més característics dels Països Catalans. Un homenatge íntim, personalitzat i lúdic ideat i creat pels poetes i escriptors Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich.

La programació s’inicia aquest divendres amb la tradicional cercavila a les 18 h des de la Plaça Eduard Maristany, coneguda popularment com la plaça de l’estació. Aquest acte, anomenat Rebuda dels poetes, comptarà amb música de banda, cercavila, cares conegudes i balconers com l’actor Toni Sevilla, l’actriu Maria Molins i l’escriptora, editora i directora d’Ona Llibres, Iolanda Batallé.

Entre els plats forts del programa destaquen l’actuació dels joves poetes Pol Vouillamouz, Mireia Casanyes i Ismael Sempere, juntament amb els músics i germans Santi (guitarra) i Alba Careta (trompeta i veu), protagonitzaran el primer dels recitals-concert d’homenatge als poetes convidats, el divendres 5 de juliol a la nit, amb la intervenció dels alumnes de Normalització Lingüística. L’endemà, dissabte 6 a la tarda, la companyia de teatre La Tija representarà la Captura d’ànimes, un espectacle de caire intimista i amb tocs d’humor creat a partir de la personalitat dels poetes. I a la nit, Les Kol·lontai, amb Sílvia Comes, Ivette Nadal, Meritxell Gené i Valen Nieto, interpretaran les peces del concert personalitzat del Recital de Cloenda, clímax de la Festa.

Tot el programa d’actes de la 17a Festa de la Poesia a Sitges es pot consultar a www.festapoesiasitges.cat.

 

Festa de la Poesia a Sitges

Al llarg de 17 anys, la Festa ha homenatjat més d’un centenar de poetes, d’entre els quals Antònia Vicens, Màrius Sampere, Montserrat Abelló o Biel Mesquida, els quals han estat acompanyats per artistes de renom.

La Festa de la Poesia a Sitges, ideada i dirigida pels poetes Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, compta amb el suport de l'Ajuntament de Sitges i la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges i de la Societat Recreativa El Retiro, entre d’altres. També rep la complicitat del teixit associatiu de la vila, el suport de diverses empreses sitgetanes, i les aportacions de persones que, a títol individual, es converteixen en amigues mecenes de la Festa a través d’un projecte de mecenatge que ja té més d’una dècada d’història.

 

PROGRAMA D’ACTES (EXTRACTE)

 

DIVENDRES 5

 

18 h Rebuda dels Poetes. Amb la banda Suburband, els balconers Loreto Baqués, Valen Mongay, l’actor Toni Sevilla, l’actriu Maria Molins i l’escriptora i llibretera Iolanda Batallé. Intervencions artístiques, lliurament del Llibre de la Festa i copa de cava.

Plaça d’Eduard Maristany i cercavila fins a l’Ajuntament.

 

22.30 h Recital d'amistat poètica entre generacions. Amb els joves poetes Pol Vouillamouz, Mireia Casanyes i Ismael Sempere, i les actuacions musicals de Santi Careta (guitarra) i Alba Careta (trompeta i veu).

Saló d’Or del Palau de Maricel.

 

 

DISSABTE 6

 

10 h Plaers triats reservats als poetes convidats.

 

12.30 h Dibuixos al brollador. Amb infants de la vila que oferiran regals artístics als poetes. Seguidament, foto de família i cercavila amb Apocadixie.

Biblioteca Santiago Rusiñol.

 

13.30 h Dinar dels poetes al Retiro, amb sobretaula artística.

Sala d’actes d’El Retiro.

 

19 h Espectacle Captura d’ànimes a càrrec de La Tija.

Auditori de l’Escola Pia.

 

22.30 h Recital de Cloenda dels poetes convidats. Amb concert personalitzat a càrrec de Les Kol·lontai, amb Sílvia Comes, Ivette Nadal, Meritxell Gené i Valen Nieto.

Pati del Miramar-Centre Cultural.

 

 

DIUMENGE 7

 

11 h Visita als aparadors poètics. Amb els artistes del Taller de Núria Corretgé, els poetes i la violoncel·lista, Clàudia Romaní.

Inici del recorregut al carrer Major, 47 (Havgaard Disseny Nòrdic).

 

12.30 h Poetes a casa i comiat.

Galeria d'Imatges