Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’humor de Perich, a l’Edifici Miramar

La Regidoria de Cultura inaugura aquest divendres l’exposició Perich i Autopista, humor sense peatges, l’obra humorística que va marcar la dècada dels setanta. L’exposició es podrà visitar fins el 13 de gener a l’Edifici Miramar.

La mostra reprodueix els dibuixos originals d'Autopista, el llibre que recopila les obres més significants de Jaume Perich que van fer arribar l'humor polític al gran públic. Autopista va aconseguir assolir un important èxit de vendes i va significar la conciliació de l'humor gràfic a la premsa desprès del franquisme.

Jaume Perich (1941-1995), ha estat un dels humoristes més incisius del país. Va néixer a Barcelona on va despuntar amb una personalitat pròpia i un estil peculiar que combina dibuixos amb frases originals. Les seves obres retraten de forma crítica l'últim quart del segle XX. La intensitat de la seva obra no ha perdut força amb el pas del temps, sinó més aviat al contrari, avui continua més vigent que mai.

A pesar de que la penicilina, Senyals de trànsit, El mal nunca triunfa o Despotisme són algunes de les obres que podrem veure a l'exposició que romandrà oberta del 23 de novembre al 13 de gener.

La inauguració de l'Exposició tindrà lloc aquest divendres a les 18.00 hores a la planta baixa de l'Edifici Miramar. La mostra està organitzada per la Fundació GIN i l'Ajuntament de Sitges i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i l'Instituto Quevedo del Humor de la Universitat d'Alcalá.

Perich i Autopista, humor sense peatges arriba a Sitges amb l'objectiu de recordar i posar a l'abast del públic el gènere artístic de la il·lustració.