Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Biblioteca Josep Roig i Raventós disposarà del servei d’autopréstec

La Biblioteca Josep Roig i Raventós disposarà del servei d’autopréstec
La Biblioteca Josep Roig i Raventós disposarà del servei d’autopréstec
El servei d'autogestió del préstec entrarà en funcionament a partir d’aquest dimecres, 12 de juny. El nou sistema permetrà també que es puguin retornar els documents a qualsevol de les dues biblioteques de Sitges.

La Biblioteca Josep Roig i Raventós disposarà a partir d’aquest dimecres, 12 de juny, de servei d'autopréstec. Aquesta eina modernitza i agilitza el servei de préstec ja que els usuaris podran reduir el temps d'espera en la gestió  del préstec, la renovació i el retorn de documents, fet que facilita l'autonomia en l'ús de les biblioteques amb un sistema segur i fiable. 

La identificació per radiofreqüència o RFID és una tecnologia que permet transmetre dades sense fils, a través d'ones de ràdio. La implementació d’aquesta tecnologia permet fer tasques de préstec, devolució i renovació de documents; tenir accés al compte d’usuari, i fer el control de seguretat del fons documental a través de l’arc de seguretat situat a la porta d’accés a la biblioteca.

La màquina d’autopréstec disposa de pantalla tàctil on s’indica els passos que cal seguir en les diferents transaccions que s'hi poden fer. El sistema també permet que es puguin retornar els documents a qualsevol de les dues biblioteques de Sitges. 

Aquestes millores contribueixen a unificar la tecnologia que disposen les dues biblioteques de Sitges -tant la biblioteca Josep Roig i Raventós com la biblioteca Santiago Rusiñol- i oferir un millor servei a la ciutadania amb la prestació dels mateixos serveis bibliotecaris.

Galeria d'Imatges