Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Biblioteca Santiago Rusiñol engega el cicle ‘Capvespres musicals’

Aquest dijous comença a la Biblioteca Santiago Rusiñol un cicle de xerrades sobre música amb músics sitgetans amb una llarga trajectòria professional com Joan Pinós, Sergi Ramírez i Oriol Nebleza.  Les xerrades seran els dies 26 de maig, 2 i 9 de juny, totes a les 18.30 hores.

L’oferta cultural de la Biblioteca creix amb l’estrena del cicle “Capvespres musicals’ els dies 26 de maig, 2 i 9 de juny a les 18.30 hores a les terrasses de la Biblioteca per oferir un conjunt de xerrades sobre música. En total es programaran tres xerrades impartides per tres músics de la vila: Joan Pinós, Sergi Ramírez i Oriol Nebleza que faran un recorregut per diferents temàtiques musicals.

El cicle Capvespres musicals arrencarà el dijous 26 de maig amb la xerrada ‘Històries del jazz’, a càrrec de Joan Pinós, músic sitgetà, director del Festival Jazz Antic Sitges, i mestre de les Caramelles Sitgetanes. Joan Pinós explicarà històries del jazz a través d'anècdotes de cançons i més enllà de compartir els seus coneixements sobre el jazz, també portarà diversos instruments per tocar peces en directe.

El dijous següent, 2 de juny es programarà la xerrada ‘La música d’autor’ a càrrec de Sergi Ramírez, músic i compositor. Al llarg de la sessió, els assistents podran descobrir cantautors universals ben diferents com Silvio Rodríguez, Aute, Serrat o Sabina. Alhora faran un recorregut musical a través de països i artistes i es coneixeran anècdotes, el contingut de les lletres i el seu significat. També es podrà gaudir de l’actuació d’aquest músic i compositor sitgetà amb molts anys d’escenari i de directe.  

El cicle Capvespres musicals clourà el 9 de juny amb la xerrada “L’orquestració en el cinema: film score", a càrrec d’Oriol Nebleza, intèrpret, compositor i arranjador qui parlarà, entre d’altres temes, sobre tasca d'escriure una partitura per a cada instrument que conforma l'orquestra, decidint, per exemple, quants violins, trompetes, violoncels o tubes estaran a la formació.

 

 

Calendari: Cicle ‘Capvespres musicals’ a la Biblioteca Santiago Rusiñol

  • Dijous 26  de maig a les 18.30h : Capvespres musicals 1:  "Històries del jazz”. A càrrec de Joan Pinós, músic, director del Festival Jazz Antic Sitges, i mestre de les caramelles sitgetanes.


  • Dijous 2 de juny a les 18.30h : Capvespres musicals 2 “La música d’autor”A càrrec de Sergi Ramírez, músic i compositor.

  • Dijous 9 de juny a les 18.30h : Capvespres musicals 3. Anirà a càrrec d’Oriol Nebleza, sobre la música d’orquestra. 

Galeria d'Imatges