Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La clàssica, l’òpera i el jazz omplen de propostes musicals el Sitgestiu 24

Els nou recitals tenen com a escenaris el Museu del Cau Ferrat, el Palau de Maricel i el Racó de la Calma

El Sitgestiu 2024 ha programat nou concerts, que omplen l’agenda dels mesos de juliol i agost amb diferents propostes de clàssica, òpera i jazz. El Sitgestiu comença aquesta setmana, amb el recital del reconegut i premiat Marco Mezquida al Racó de la Calma, amb les entrades ja exhaurides.

La clàssica, l’òpera i el jazz constitueixen l’ADN del Sitgestiu. També enguany, on cadascuna d’aquestes disciplines tindrà tres recitals entre el 10 de juliol i el 21 d’agost. Els concerts –com, de fet, el conjunt el programa del Sitgestiu– està adreçat tant al públic local i de proximitat com als turistes que visiten la vila durant els mesos d’estiu. Tres escenaris (Museu del Cau Ferrat, Saló d’Or del Palau de Maricel i Racó de la Calma) constitueixen el marc ideal d’acompanyament musical.

Clàssica. El pianista Marco Mezquida inaugurarà el Sitgestiu aquest dijous 10 (20h). Es tracta d’un cartell de primer nivell, ja que Mezquida ha actuat o gravat amb llegendes del jazz com Lee Konitz, Dave Liebman i ha liderat projectes com la Ravel's Dreams, el Beethoven Collage, el trio Pieris, el trio MAP, el seu aclamat duo amb la cantant Silvia Pérez Cruz, el tàndem amb la ballarina Sol Picó, el seu mà a mà amb el guitarrista flamenc Chicuelo o les seves composicions per a produccions teatrals de Julio Manrique, entre altres.

Dimecres 17, la clàssica tornarà a ser protagonista, en aquest cas de la mà de la jove soprano andalusa Lucía García –que el 2022 va obtenir la Menció d’Honor al Concurs Mirabent Magrans de Sitges– i la pianista Anna Crexells, habitual en altres edicions del Sitgestiu i que ha tocat o col·laborat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la del Vallès o la Jove Nacional de Catalunya, a més d’haver treballat sota la batuta de Gianandrea Noseda, Alain Guingal, Victor Pablo Pérez, Jaume Martín, Phillippe Herreweghe o Salvador Brotons.

El darrer concert de Clàssica al Racó serà amb Tempus Trio, dimecres 31 de juliol (20h). Integrat per Marta Tió al violí, Ferran Bardolet al violoncel i Ricard Rovirosa al piano, Tempus Trio ha guanyat diversos premis internacionals, entre els quals el Concurs Internacional de Música Grand Prize Virtuoso (Brussel·les), la Medalla de Platí del WPTA Singapore International Music Competition, la Medalla de Plata del 2nd Vienna International Competition, o el premi especial del Concurs Internacional BBVA Montserrat Alavedra.

Els tres concerts de Clàssica al Racó estan programats per l’Associació Concertante, conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges.

Òpera. Les sessions d’òpera del Sitgestiu 2024 tenen un doble format: la representació de Rigoletto en format d’òpera de butxaca (els diumenges 28 de juliol i 11 d’agost al Saló d’Or del Palau de Maricel) i l’Òpera a la fresca (diumenge 6 d’agost al Racó de la Calma). En tots tres casos, els recitals van a càrrec de La Petita Companyia Lírica de Barcelona.

Rigoletto permetrà apropar el públic als sentiments que caracteritzen aquesta peça de Verdi inspirada en una novel·la de Victor Hugo. I ho farà en l’incomparable marc del Saló d’Or, amb els artistes a tocar del públic. Per la seva part, l’Òpera a la fresca mostrarà l’essència de les grans peces de la lírica, com Carmen, La traviata o Il barbiere di Siviglia…

Jazz. També el jazz és protagonista dels vespres musicals del Sitgestiu. El conjunt Retrio (amb Òscar Ferret al piano, Joan Pinós al contrabaix i Josep Pinyu Martí a la bateria) protagonitzen els dos recitals de Jazz al Cau (els dimarts 16 i 30 de juliol, al Cau ferrat) i el de Festa Major (dimecres 21 d’agost al Racó de la Calma).

Retrio interpretarà una visió molt particular de les composicions que formen part de la cultura popular de Sitges, com les músiques del seguici de Festa Major i les obres de compositors com Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens… Tot amb diferents ritmes, que van des del jazz i el swing fins a la música tradicional.

 

PROGRAMA:

 

Clàssica

Marco Mezquida
Dimecres 10 de juliol, 20h
Racó de la Calma


Lucía García i Anna Crexells
Dimecres 17 de juliol, 20h
Racó de la Calma


Tempus Trio
Dimecres 31 de juliol, 20h
Racó de la Calma

 

Òpera

Rigoletto
Diumenge 28 de juliol, 20h
Diumenge 11 d’agost, 20h
Saló d’Or del Palau de Maricel


Òpera a la fresca
Dimarts 6 d’agost, 20h
Racó de la Calma

 

Jazz

Jazz al Cau amb Retrio
Dimarts 16 de juliol, 20h
Dimarts 30 de juliol, 20h
Cau Ferrat


Jazz al Racó de la Calma amb Retrio (concert de Festa Major)
Dimecres 21 d’agost, 20h
Racó de la Calma