Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Festa i el Comerç a debat a les xerrades de Festa Major al Janio's Bar

Els ponents coincideixen en la necessitat d’arribar un consens entre totes les parts per tal de gaudir de la Festa Major, de la millor manera possible.

A mesura que s'avancen les dates del mes d'agost creix l'expectació al voltant de la Festa Major, que sempre genera debat i molta passió. Per tot això des de fa més de deu anys s'organitzen una serie de xerrades sobre la Festa Major, que serveixen per posar sobre la taula aquells temes més rellevants.

De nou, fidels a la cita, aquest passat dimarts es van iniciar les Xerrades de Janio's Bar de Festa Major, organitzades per Janio's Bar, El Restaurant La Salseta, L'Eco de Sitges i Justo Conde, moderades pel director de Ràdio Maricel Vicenç Morando. El primer dels temas a debatre va ser “La Festa i el Comerç”, i que va tenir com a ponents Carme Prat, Regidora de Promoció Econòmica, Marc Quero, Regidor de Comerç, Jordi Romà, president de FECES i Enrique Fuertes, President dels comerciants del Casc Antic.

La primera de les questions va ser la obligació o no dels comerços d'obrir per Festa Major. En aquest aspecte es va recordar la legislació vigent de la Generalitat, que obliga als establiments a tancar 4 dies a l'any, i que no contemplen la Festa Major. Per tot això l'ajuntament no pot fer més que recomanar a través d'un bandol, que els comerços tanquin en aquestes dates tan assenyalades. Un fet que compleixen en un 99%. De forma resumida es va recordar que el fet de tancar “És una bona manera de respectar la festa”. A més per evitar conflictes tot passa per una entesa entre l'administació i els comerciants.

En els moments finals del debat es va realitzar la pregunta sobre si el comerç ha de participar de forma ecònomica en la Festa Major. Una pregunta que també s'estenia a altres sectors turístics de Sitges. Els comerciants van alegar que més que subvencionar la festa poden oferir un altres tipus d'ajuts i col.laboracions, com la venda de samarretes de la Festa Major en els seus establiments.

Les Xerrades de Festa Major de Janio's Bar finalitzaran el proper dimarts amb altres temes sobre el funcionament de la Festa Major.