Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Fundació Ave Maria digitalitzarà el fons Utrillo

Treballadors amb dificultats especials ja treballen recuperant documents antics en dependències de la Bilblioteca Santiago Rusiñol.

Un acord amb l'Ajuntament de Sitges i l'encàrrec de la regidoria de Cultura d'iniciar la digitalització del fons documental de la família Utrillo, aporta a la Fundació Ave Maria el primer "client" per posar en marxa un projecte d'inserció social i laboral consistent en destinar persones amb dificultats especials a la realització de feines relacionades amb la recuperació de fons documental dirigits per tècnics qualificats. La nova documentació permetrà la consulta ràpida i accessible a estudiants i investigadors.

Dues persones treballen de fa un temps en dependències de la Biblioteca Santiago Rusiñol en la digitalització d'alguns exemplars del setmanari local procedents del fons de la biblioteca i aviat iniciaran la digitalització dels fons de la família Utrillo, consistent en obres d'art i correspondència postal, principalment. Miquel Utrillo fou pintor i critic d'art, contemporani de Rusiñol i Casas, que dirigí per encàrrec del propietari nord-americà Charles Deering el Palau Maricel a Sitges, vila on residí.

Antoni Reverter, director de la Fundació Ave Maria, ha declarat que la iniciativa vol ocupar a persones amb dificultats especials i d'altra banda preservar la documentació històrica i de gran valor i que tira endavant gràcies a l'acord amb l'Ajuntament de Sitges i un ajut del programa "Un sol món" de Caixa Catalunya. Per la seva part, l'alcalde Jordi Baijet ha posat de manifest que, en aquesta ocasió, conflueixen la innovació, l'art i la vocació social per tirar endavat un projecte que reflexa els valors i la personalitat d'aquest poble.


També l'obra del pintor "informalista abstracte" Romà Vallés

Continuant amb els treballs de digitalització de fons documental, la Fundació treballarà aviat amb l'obra d'un altre dels nous "clients" d'aquest nou projecte social, el pintor Romà Vallés. Qui ha estat un dels primers pintors de l'abstracte del segle passat amb 84 anys d'edat, ha viscut a París, ha exposat les seves obres en exposicions antològiques en diverses ocasions i ha passat molts estius a Sitges quan era jove, abans de la guerra.