Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Fundació Stämpfli obre una segona mostra amb 35 peces de la seva col·lecció

El centre impulsat pel matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli exhibirà a partir de dissabte 35 obres de la seva col·lecció, la major part de les quals no han estat mai abans exposades a les sales de les instal·lacions de la Fundació.
La Fundació Stämpfli va tancar la setmana passada l'exposició Erró. L'ull planetari, que ha ocupat dues de les tres de l'espai durant gairebé sis mesos. La mostra sobre Erró ha estat la primera exposició individual organitzada per la Fundació i el seu resultat ha estat molt satisfactori, ja que ha permés situar el flamant centre en el mapa artístic de Catalu-nya en paral·lel a altres museus d'art contemporani creats recentment a través de fundacions i iniciatives privades.
 
Un cop tancada l'exposició sobre l'artista islandès, la Fundació Stämpfli torna a exhibir una part del seu fons, que està format per més de vuitanta obres de seixanta artistes internacionals. Les sales 2 i 3 mostraran des de demà obra que abans no s'havia mostrat en aquestes instal·lacions (però si algunes d'elles a l'exposició inicial que es va realitzar a l'Edifici Miramar la primavera de 2010).

Aquesta segona selecció, com en la primera, que es va presentar l'abril del 2011, ha anat a càrrec de Serge Lemoine, professor emèrit de la Universitat Sorbona de París i exdirector del Museu Orsay d'aquesta ciutat. Lemoine ha inclós en aquest nou intinerari pel fons de la Fundació Stämpfli 23 obres, distribuïdes entre les sales 2 (inferior) i 3 (annexe de Can Mec). La sala 1 (la planta principal de l'antic mercat del peix) manté la mateixa exhibició inicial de dotze obres, que també ha estat de manera permanent durant l'exposició Erró. L'ull planetari, convivint amb les obres de l'artista islandès.
 
Les obres incorporades a les sales 2 i 3 de les instal·lacions presenta un diàleg entre les figures desfigurades, l'estructura, la matèria, el ritme, el moviment, l'escriptura i les imatges. Serge Lemoine ha analitzat la compatbilitat entre obres d'expressió i tendència diferent per tal de buscar la seva integració en les dues sales renovades.
La Fundació Stämpfli obre, durant els mesos d'hivern, els divendres, de 15.30 a 19 hores; els dissabtes, de 10 a 14 hores i de 15.30 a 19 hores, i els diumenges, d'11 a 15 hores.
 
La nova disposició de les obres exposades a la Fundació Stämpfli - Art Contemporani, permet incorporar-hi artistes de reconeguda trajectòria internacional en l'art contemporani, com Ladislas Kijno i Robert Combas (amb una obra conjunta), Joel-Peter Witkin, Marc Desgrandchamps, Rafael Canogar, Sato Satoru, Michael Warren, Tom Carr, Daniel Dezeuze, Claire-Jeanne Jézéquel, Olivier Mosset, Jan Voss, Pavlos, Daniel Humair, Takis, Pol Bury, Carlos Cruz-Díez, Miguel Chevalier, Kim Tschang Yeul, Philippe Cazal, Pierre Tilman, Jean Le Gac,  Pierre Buraglio i Markus Raetz.
 
Aquests nous se sumen als onze artistes de la sala 1, que ja tenien obra penjada: Eduardo Arroyo, Gianni Bertini, Henri Cueco, Erró, Gérard Fromanfer, Peter Klasen, Jacques Monory, Bernard Rancillac, Antonio Recalcati, Antonio Seguí i Pere Stämpfli.