Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La inauguració de l’exposició col·lectiva d’art responsable dona el tret de sortida al Festival Sitges ReciclArt 2019

La inauguració de l’exposició col·lectiva d’art responsable dona el tret de sortida al Festival Sitges ReciclArt 2019
La inauguració de l’exposició col·lectiva d’art responsable dona el tret de sortida al Festival Sitges ReciclArt 2019
Fins al 30 de juny, el festival de reciclatge i art responsable reivindica la importància de l’estalvi de residus a través d’una àmplia programació d’activitats. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar.

La quarta edició del Festival Sitges ReciclArt 2019 ha arrencat aquest dijous amb la inauguració de l’exposició col·lectiva d’art responsable que es pot visitar al Centre Cultural Miramar. La mostra reivindica l’ús de materials reciclats en la creació d'obres artístiques. El festival s’allargarà fins al 30 de juny amb un ampli ventall d’activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de l’estalvi de residus.  

 

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes en funcions, Rosa Tubau, destaca que “el Festival es treballa des d’un vessant transversal a l’Ajuntament des de diferents regidories. També és important que poguem incorporar una galeria d’art com és Out of Africa, que estan acostumats a treballar amb materials reciclats i les platges de Sitges que són la primera imatge que tenen els visitants quan venen a Sitges”. Tubau ha explicat que enguany a les platges de Sitges s’aposta per substituir les canyetes de plàstic per canyetes de paper.

La regidora de Medi Ambient en funcions, Mireia Rossell, insisteix en que “no podem descuidar treballar el medi ambient des de diferents àmbits com el de la cultura. D’aquesta manera aquesta llavor que posem entre tots anirà creixent. El medi ambient és un tema que requereix la implicació de tots els agents implicats on la cultura hi té un paper Fonamental”.

Segons Judith Albors, de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar, és important “que fem que el rebuig sigui un recurs. I un exemple és el tendal de fora creat amb 2.200 bosses de plàstic teixides a mà. D’aquesta manera, posem en valor artesania i treballs de creadors amb diferents activitats com tallers de teixir. També s’han programat tallers adreçats als infants que treballaran amb residus que s’han trobat a les platges. Així fem visible un problema que existeix com és el plàstic gros i ara també el micro plàstic. Es tracta de trossets petits de plàstic que poden entrar fins i tot a la cadena alimentària. Totes aquestes activitats són petits gestos que, sumats als que portem fent des de fa 4 anys, ajuden a la preservació del medi ambient”.

 

Programació Sitges ReciclArt

El taller La Mar de plàstics, en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient, servirà per divulgar i conscienciar sobre els problemes dels plàstics i els oceans, i com podem ser part de la solució. El taller s’oferirà els dies 8, 13 i 27 de juny a Miramar.

La Ruta del ReciclArt és una de les accions més destacades del Festival que realitza en col·laboració amb la regidoria de Turisme i que reconeix el compromís d'establiments i entitats de Sitges amb el medi ambient i la reducció de plàstics d'un sol ús. També s’hi ha adherit Pure Clean Earth amb neteges a les platges de Sitges.

El festival s’allargarà fins al 30 de juny i amb motiu del Corpus s’organitzarà una catifa feta amb materials reciclats al pati del Centre Cultural Miramar.

Galeria d'Imatges