Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La inauguració de l’exposició dels 40 anys d’història de La Cubana emociona i diverteix

Miramar – Centre Cultural es converteix en un gran espai ‘Cubana’, on es reviu la trajectòria i les creacions d’una de les companyies més consolidades del panorama teatral català. La Cubana retorna a Sitges, la localitat on va néixer, i proposa un viatge immersiu

Sitges ha viscut aquest dijous una gran nit d'estrena, com es diria en teatre. La inauguració de l'exposició, ‘La Cubana, 40 + 1 anys: Un viatge del ‘no-res’ fins al 2021’, ha reunit cares conegudes i persones que han format part de la companyia en aquest temps. Va ser un acte emotiu i simpàtic, embolicat del particular estil que ha portat a La Cubana per tots els escenaris de l’estat espanyol i davant més de 5 milions d’espectadors.

El Miramar – Centre Cultural acull un univers amb segell La Cubana, en el que es pot viure una experiència immersiva a partir de les creacions de la companyia, nascuda a Sitges el 1980. La inauguració de l’exposició, a casa, va comptar amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Ferran Mascarell; el president de la Fundació SGAE, Juan José Solana, i el director de la Cubana, Jordi Milán.

‘La Cubana, 40 + 1 anys: Un viatge del ‘no-res’ fins al 2021’ es pot veure fins al 26 de setembre al Miramar – Centre Cultural. Les entrades es poden adquirir a culturasitges.cat, a Turisme de Sitges (Plaça d’Eduard Maristany s/n) i al mateix Miramar.

Aquest 2021 La Cubana fa 40 + 1 anys i ho celebra a casa seva, a Sitges, el lloc on va néixer l'any 1980. L’exposició és una ‘versió visitable’ de la companyia on tothom pot descobrir el seu món a partir d’objectes, compartir el seu univers i reviure tots els seus espectacles. Més que una exposició convencional, les sales i terrasses de l’edifici es transformen temporalment en un gran magatzem ple de coses entranyables i curioses. S’hi pot veure la història viva d’aquesta companyia sitgetana que va començar a jugar fent comèdia pels carrers i que ha fet descobrir amb el temps un altre tipus de teatre.

L’exhibició no és gens convencional, és una exposició immersiva dins del món de La Cubana (sense gaire tecnologia digital) on el visitant pot fer un recorregut per la història de la companyia explicat a través de les ‘seves coses’: escenografies, vestuaris, perruques, barrets, dentadures postisses, ulleres, cartells, retalls de premsa, fotografies, premis, records entranyables i tot allò que han anat acumulant i fent servir als seus muntatges al llarg de tota la seva història.