Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Jove de Sitges continua amb els castells de 7 i mig

La Jove de Sitges va confirmar el seu millor inici de temporada dels darrers anys, i es comença a preparar pel 4de8.
La Colla Jove de Castellers de Sitges va celebrar ahior dissabte la Diada de Juliol al Cap de la Vila, on va compartir plaça amb la Jove de Vilafranca i els Castellers de les Roquetes.

Els sitgetans van obrir plaça amb un dels 5de7 més parats dels darrers temps. El castell, que estrenava alguns components en diferents posicions, va pujar amb decisió i unes mides perfectes. Quan baixava l'enxaneta, però, i amb el castell parat, l'estructura es va trencar de manera incomprensible a terços de la torre.

En segona ronda, la Jove va plantar el 4de7 amb l'agulla, el sisè ja d'aquesta temporada. Un 4de7, pensant en pujar-lo un pis més, va ser el tercer castell dels de color vi. La sorpresa va arribar en la ronda de pilars, ja que la Jove va dur a plaça el pilar de cinc asixecat per sota, el primer que fan en una actuació, ja que l'havien fet en diverses ocasions a l'assaig.

L'actuació dels sitgetans confirma el seu millor inici de temporada, després d'haver assolit en anteriors actuacions el 3de7 per sota. En la segona part de la temporada els principals objectius de la colla de color vi son la torre de 7 i el 4de8.

Al Cap de la Vila hi va actuar una altra Jove, la de Vilafranca, que va realitzar el seu primer 4de7 amb l'agulla, junt al 3de7, un intent desmuntat de 4de7 i la torre de 6. Els Castellers de les Roquetes no van estar de sort, ja que van sortir de plaça només amb el 3de6, que van fer després d'un intent desmuntat. També van desmuntar el 4de6 per indecisió dels més petits.

La Jove de Sitges se'n va divendres a la localitat italiana de Feltre, on ha estat convidada a actuar les festes del Palio d'aquesta localitat