Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Llevantina i Rat Penat celebren Sant Jaume

El pregó de l'alcalde Jordi Baijet, a Rat Penat, i la Mostra Gastronòmica, moments culminants d’unes festes multitudinàries.

Després de Quint Mar, les festes populars d'estiu continuen a Sitges amb força. El passat cap de setmana li va arribar el torn al barri de la Llevantina i a la urbanització Rat Penat de Les Botigues de Sitges. Els dos indrets van celebrar un intensiu programa d'actes per a persones de totes les edats.

A Rat Penat, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, va protagonitzar la lectura del pregó d'inici de les festa el passat divendres, un pregó que va lloar el treball de la comissió de festes alhora de configurar l'atractiu programa. L'alcalde, carregat d'humor, va ironitzar sobre la possibiltat remota que Facundo Bacardí residís en algun moment de la seva vida a Rat Penat a partir de l'associació entre la marca de la beguda internacional i la denominació de l'urbanització.

El bon humor també hi va ser present en un espectacle de ball, adaptació del conegut “ball del chiqui chiqui”, a càrrec d'un grup de joves de la urbanització i que va fer referència a personatges de Sitges i  de la urbanització. Els nombrosos actes es van perllongar al llarg de dissabte i diumenge.

De forma ben diferent, però també amb un caràcter popular, es va celebrar la festa de Sant Jaume al Barri de la Llevantina. La festa, que va encetar amb un ball de Country divendres a la nit, va tenir la mostra gastronòmica com a ativitat destacada.

Enguany s'hi van inscriure 28 stands, representant comunitats autonòmiques d'Espanya i representant diferents països d'Europa, que van oferir un tast dels seus millors plats autòctons i que va fer les delícies del nombrós públic que es va aplegar. Després de tres anys, sembla que la festa s'ha arrelat, gràcies al paper i el treball de l'Associació de Veïns.