Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La platja de Sant Sebastià, escenari de la cloenda del Festival de Tango

Sitges ha acollit per 15a vegada aquest festival, reconegut com un dels més importants del món.

Classes intensives, espectacles en viu i festes nocturnes. Aquests han estat els moments més destacats del Festival Internacional de Tango que va acollir Sitges, des del passat dijous fins diumenge, dintre del projecte “Sitges, Vila de Festivals”. Nascut fa 15 anys, el festival s'ha convertit en un dels més importants del món, ja que ha reunit en aquesta edició prop de 600 afeccionats, provinents de päisos dels continents d'Europa i Amèrica.

Al llarg de quatre dies, els participants han gaudit de jornades intensives de classes per a iniciats i de graus avançats a l'Escorxador, al Palau Maricel i a la Societat Recreativa El Retiro. També a El Retiro, els participants van poder comprovar els seus progressos en unes festes nocturnes, amenitzades per la Orquestra Unitango, que van culminar amb l'exhibició d'alguns dels professors reconeguts com a ballarins internacionals d'aquesta especialitat com Pablo i Dana, Sabrina y Ruben Veliz. En pocs minuts els ballarins van fer gala de la sensualitat i l'erotisme i de les espectaculars variants escèniques que ofereix el Tango.

L'esdeveniment va finalitzar diumenge passat amb un ball a la platja de Sant Sebastià, que va nèixer de forma espontània fa uns anys i que ja s'ha convertit en un acte oficial. Precisament aquest acte és el principal fet diferencial respecte d'altres festivals internacionals. Ballar a l'aire lliure, a la sorra, va ser una imatge única que va posar el punt i final d'un Festival que va mostrar com el Tango és més viu i popular que mai.