Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La sessió per a les escoles dóna el tret de sortida a la 53a edició del Festival de Sitges

Els infants de Sitges han estat els primers espectadors del Festival 2020
Els infants de Sitges han estat els primers espectadors del Festival 2020
Sessions gratuïtes de cinema a la fresca, exposicions, concurs de grafits i diverses propostes comercials porten el Sitges- Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya als carrers de Sitges.

Més de 300 alumnes d’entre 3er i 5è de primària de les escoles Esteve Barrachina, Maria Ossó i Miquel Utrillo han assistit aquest matí a la tradicional sessió cinematogràfica escolar amb la que el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya dóna el tret de sortida a la 53a edició.

Des d’avui i fins el proper 18 d’octubre, Sitges serà l’epicentre mundial del millor cinema fantàstic i de terror. Amb 24.382 entrades presencials i 2.740 entrades online venudes, la 53a edició del Festival permetrà gaudir de 254 treballs –entre pel·lícules, curtmetratges i documentals– que es podran veure en 7 espais de projecció que compten amb totes les mesures de seguretat, controls d’aire i desinfecció.

Però el Festival no només es viu a les sales de cinema. Els carrers i places de Sitges respiren ja ambient fantàstic. L’Ajuntament, en coordinació amb el Festival, organitza un ampli ventall d’activitats paral·leles pensades per a tots els públics. Diverses exposicions, com la dels escolars de Sitges o la mostra Fantàstic Street Art –amb quadres realitzats durant el Concurs de grafits que tindrà lloc dissabte, 10 d’octubre de 10 a 18h– es podran veure fins el dia 18 al Centre Cultural Miramar.

L’Hort de Can Falç acollirà a partir de demà, divendres 9 d’octubre, les sessions de cinema a la fresca, que se sumaran, el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, als vermuts a l’aire lliure amenitzats per la música de la DJ sitgetana Núria Scarp i de Ràdio Sitges. La programació està disponible en aquest enllaç.

La plaça de Catalunya del Poble Sec es convertirà, un any més, en una sala de cinema a l’aire lliure per a la sessió gratuïta de curts a la fresca que tindrà lloc demà divendres a les 20.30h. Altres iniciatives emmarcades en el Festival són el concurs Troba la Lluna, en el què els infants han de trobar les llunes amagades entre els aparadors dels comerços de la vila, i la sèrie exclusiva de mascaretes amb dissenys vinculats al Festival que repartiran aquestes dies entre els seus clients.

 

Un Festival pensat per als infants

La 53a edició del Festival de Sitges ha previst una gran varietat d’activitats per als infants. Sota el nom de Fantàstic Kids, el Festival programa, entre altres activitats, tallers de cinema per a famílies, projeccions gratuïtes infantils al Centre Cultural Miramar o diverses activitats, contacontes i xerrades a les biblioteques de Sitges, que comptaran amb la participació d’escriptors de renom com Marc Pastor o Lluís-Anton Baulenes. A més, les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós han creat uns “Lots Fantàstics” a l’abast de tothom amb una petita selecció de la millor literatura fantàstica i de terror per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. El Fantàstic Kids porta a Sitges, també, una gran novetat. Es tracta de la PUCK Cinema, una caravana habilitada com a cinema itinerant que permetrà a les unitats de convivència (amb reserva prèvia) endinsar-se en un univers oníric i viure una vivència màgica.

Els amants del marxandatge podran adquirir pòsters, samarretes, gatgets, pel·lícules, llibres i tot tipus d’objectes i producte fantàstic a la Fanshop Area ubicada a la platja de Sant Sebastià. A pocs metres, a l’avinguda de Balmins amb carrer de Ramon Planes, es troba la Foodtàstic Area, la zona Food Truck que permetrà gaudir, davant del mar, d’una gran varietat de gastronomies tant nacionals com internacionals.

 

Impacte del Festival

El Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és, tal com destaca l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, “un dels esdeveniments culturals més importants que tenen lloc a Sitges. El Festival té un important impacte econòmic que es trasllada a comerços, hoteleria, restauració i també al sector cultural. Les pernoctacions dels fans i dels representants de la indústria cinematogràfica arriben, aquest any (en un context de reducció dels viatges marcat pel coronavirus) a les 1.700 nits”.

L’esdeveniment té també un impacte mediàtic rellevant que transporta el nom de Sitges arreu del món. Durant l’edició anterior, el Festival va generar 9.000 noticies, el que va suposar una audiència estimada de 3.200 milions de persones.