Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'art al carrer, en el Dia Internacional de l'Artista

El Cercle Artístic de Sitges recorda l'arribada a Sitges de Santiago Rusiñol el 23 d'octubre de 1891, amb diferents activitats encapçalades pel treball al carrer de pintors i artistes d’arreu.

El 23 d'octubre de 1891 va arribar a Sitges l'artista Santiago Rusiñol, que va suposar un abans i un després en el món i l'art a la vila. 

Coincidint amb l'efemèride Sitges celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional de l'Artista, a través del Cercle Artístic de Sitges. Al llarg de dissabte i diumenge s'han organitzat un seguit d'activitats al voltant de l'art i la cultura, que han començat aquest matí amb la plantada de cavallets. 

Diferents artistes i pintors de Sitges i d'arreu han escollit escenaris del casc antic, l'esglèsia, la punta i la platja Sant Sebastià per realitzar obres o apunts al natural, que després han quedat exposades a l'Estudi Vidal, la seu del Cercle Artístic, fins diumenge.

Les activitats continuaran a les cinc de la tarda, amb la visita comentada a l'Edifici Miramar, de l'exposició Art modern: obres mestres del Cau Ferrat, a càrrec de Museus de Sitges, per apropar als artistes que participin en la commemoració del Dia Internacional de l'Artista l'univers Rusiñolià. A les sis de la tarda, l'Estudi d'en Vidal, acollirà un concert de guitarra, dirigit per Gemma Casanova.

Per completar la commemoració, Vinyet Panyella parlarà sobre l'art i els artistes, de Rusiñol i de Sitges, de la història, de la contemporaneïtat i del futur artístic a Sitges, diumenge a les dotze del migdia, també a l'Estudi d'en Vidal. 

Santiago Rusiñol i la primera visita a Sitges 

La tarda del 23 d'octubre de 1891, Santiago Rusiñol i Eliseu Meifrèn anaven amb tartana cap a Vilanova i la Geltrú a visitar el Museu Balaguer i van fer una parada al Cafè Continental, a Sitges. Allí trobaren una penya d'artistes sitgetans que no van permetre que continuessin el viatge i Rossend Bartès els va convidar a sopar a casa seva. L'hospitalitat sitgetana d'aquell vespre va determinar l'esdevenir de l'art i de la vila i encara avui és palesa la seva transcendència.