Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Edifici Miramar acull retrospectives del fotògraf Joan Iriarte i l'artista Artur Duch

L’Edifici Miramar acull les dues propostes culturals que es podran visitar el mes d’agost.

Les millors obres de les trajectòries de Duch i Iriarte s'han unit ara en un únic espai. Les dues mostres, inaugurades el passat cap de setmana a l'Edifici Miramar, "materialitzen una política cultural que posa en valor el treball dels artistes locals i que es complementa amb l'oferta permanent del patrimoni cultural de Sitges", ha explicat la regidora de Cultura, Mireia Rossell. En aquest sentit les dues mostres conviuen al Miramar amb l'exposició L'Art Modern. Obres mestres del Cau Ferrat.

Iriarte

L'exposició Nòmada de la imatge, de Joan Iriarte que es pot visitar fins el 26 d'agost, està integrada per un centenar de fotografies de paisatges, escenaris urbans i retrats. Instantànies en blanc i negre representatives de la seva dilatada trajectòria professional i dels seus viatges pels cinc continents. El fotògraf aposta pel monocroma perquè considera que "és una tècnica que reclama més treball i atenció, a l'hora que permet mostrar percepcions que en color no es veuen". 

Durant la inauguració, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va destacar que "amb les imatges d'Iriarte podem conèixer una part de la història de la humanitat de la segona meitat del Segle XX i els primers anys del XXI. Estem orgullosos de poder ser testimonis d'aquesta gran obra". La directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, lloant el seu talent, va dir que " Iriarte fixa el món que li és contemporani amb la seva incomparable càrrega activa. És com si ens regalés uns altres ulls per veure el món com ell el veu: en blanc i negre".

Al mateix emplaçament, l'artista Artur Duch presentava, per primer cop, un recull dels seus 41 anys com a artista en la retrospectiva Impermanència. L'etern canvi de totes les coses, que es pot visitar fins el 2 de setembre. Comissariada per Beli Artigas, la mostra reuneix més de 60 quadres i escultures amb temàtiques diverses com els Càtars, els músics, les motocicletes o els paisatges, entre altres.

La regidora de Cultura, Mireia Rossell va explicar a l'acte inaugural que "el gran talent de Duch és materialitzar en l'art allò que veu i que li agrada". A més va desvetllar records personals que guarda de l'etapa en què Duch va ser el seu mestre.
Per als que no el coneguin, l'exposició és una oportunitat per a descobrir el talent de Duch i una ocasió única per veure el seu llegat en un mateix espai.

Artur Duch va voler agrair la generositat de totes les persones que van cedir peces de col·leccions privades per crear entre tots "un viatge per una part de la meva vida i les meves passions". La mostra permet gaudir des de figures de gran simplicitat de línies, a altres més dinàmiques.

Beli Artigas va explicar que al llarg de la seva trajectòria "Duch s'ha convertit en un artista total, segur del que fa i satisfet i convençut del camí que l'ha portat fins aquí i ara".