Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les biblioteques de Sitges recuperen horaris i serveis pre-pandèmia

La Roig i Raventós reobre després d’unes obres per anivellar un terra afectat per unes obres que s’havien realitzat al carrer.

Les biblioteques de Sitges van agafant el ritme previ a la pandèmia. Així, la Biblioteca Santiago Rusiñol i la Biblioteca Roig i Raventós han recuperat els horaris previs al març de 2020, excepte els dissabtes. Igualment, segueixen oferint els serveis i activitats habituals d’aquests equipaments, com el servei de préstec, la consulta a Internet, els clubs de lectura, les presentacions de llibres i xerrades, o l’Hora del Conte. A més, també han actualitzat els aforaments permesos per les autoritats sanitàries.

El regidor de Cultura i Joventut, Xavier Salmerón, creu que “la represa cultural que ja fa temps que tenim en marxa a Sitges també implica anar guanyant horaris i serveis en equipaments tan importants com les dues biblioteques” i afegeix que “la funció de les biblioteques és fonamental per posar a l’abast de tothom una cultura universal”.

A la Biblioteca Roig i Raventós s’hi ha culminat una obra d’arranjament d’un terra, que va quedar malmès per una filtració d’aigua provinent d’unes obres que s’havien fet a la via pública. Un cop resolts els danys, la Roig i Raventós torna a estar operativa.

 

Les biblioteques de Sitges també tindran millores al llarg dels pròxims mesos. L’Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració d’altres administracions públiques, ha destinat una partida de 10.000€ per comprar nous llibres. En les properes setmanes, l’Ajuntament també ha previst obres de millora per valor de 10.000€ per instal·lar bucles magnètics als dos equipaments i una nova instal·lació elèctrica a la sala de compactes de la Biblioteca Santiago Rusiñol.