Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les obres guanyadores dels concursos de pintura Sanvisens i d’escultura Pere Jou protagonitzen una retrospectiva al Miramar

D'esquerra a dreta: Albert Oliver-Rodés, regidor de Cultura; Carme Parellada, artista guanyadora del Premi de pintura; Sanvisens 1996; Teresa de Jesús Diego Andrés, artista guanyadora del Premi de pintura Sanvisens 2013; Mª Dolors Sanvisens i Judith Puigbó Sanvisens
D'esquerra a dreta: Albert Oliver-Rodés, regidor de Cultura; Carme Parellada, artista guanyadora del Premi de pintura; Sanvisens 1996; Teresa de Jesús Diego Andrés, artista guanyadora del Premi de pintura Sanvisens 2013; Mª Dolors Sanvisens i Judith Puigbó Sanvisens
Una cinquantena d’obres s’exhibeixen a la primera planta d’aquest equipament cultural fins al 12 de maig.

El concurs de pintura Sanvisens i el concurs d’escultura Pere Jou existeixen des de fa 38 anys i 28 anys respectivament per difondre i posar en valor el talent artístic. Ara una retrospectiva a la primera planta del Miramar-Centre Cultural, inaugurada aquest dissabte, exposa una mostra de pintures i escultures, guardonades amb els Premis Sanvisens i Pere Jou. La cinquantena de creacions exhibides són obres guanyadores entre els anys 1996 fins al 2023 i permeten veure l’evolució dels nous llenguatges artístics.

Durant l’acte d’inauguració de l’exposició, el regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés, ha destacat que “cada any fem un homenatge als artistes, Pere Jou i Ramon Sanvisens, a través dels dos concursos. I aquest any també hem volgut fer aquest reconeixment als pintors i escultors, que al llarg dels anys han guanyat aquests premis. La retrospectiva, doncs, posa en valor també les obres que formen part de la col·lecció artística de Sitges.”

Amb la finalitat de promoure els artistes novells i la pintura a Sitges, el pintor Ramon Sanvisens i Marfull (1917-1987) va crear l’any 1985 el Premi, que porta el seu nom, amb el suport de la galeria d’art Àgora 3. La familia de l’escultor Pere Jou i Francisco (1891-1964) va decidir l’any 1997 impulsar també un concurs per recordar la figura de l’artista i potenciar el talent creatiu.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges convoca actualment els premis Sanvisens i Pere Jou, amb la col·laboració de les famílies dels dos artistas que també hi participen amb l’aportació al primer accèssit dels dos concursos. Any rere any, una pintura i una escultura passen a ampliar el patrimoni artístic i cultural de la vila.  

La  retrospectiva, que es pot visitar fins al 12 de maig, contribueix a posar de manifest la vitalitat cultural de Sitges i les inquietuds artístiques dels creadors d’arreu.

 

38è Concurs de pintura Sanvisens i 28è Concurs d’escultura Pere Jou

Aquest 2024 se celebrarà el 38è concurs de pintura Sanvisens i el 28è concurs d'Escultura Pere Jou. El 16 de novembre d’aquest any es donaran a conèixer els noms dels guanyadors coincidint també amb la inauguració de l’exposició que exhibeix una selección de les obres finalistes dels 2 certàmens artístics. Els premis, que tenen una dotació económica i que permeten també tenir la possibilitat de realitzar una exposició individual en un equipament municipal, s’entregaran en el marc de la Nit de Premis Sitges.  

 

 

Retrospectiva dedicada a les obres guanyadores dels concursos de pintura Sanvisens i d’escultura Pere Jou

 

  Del 23 de març al 12 de maig

  Miramar-Centre Cultural (Primera Planta)  

 

  Horari

  • De dimecres a diumenge
  • De 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Festius tancat

 

  Entrada Lliure 

 

Galeria d'Imatges