Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Llibres d’Artista: obres d’art a la Biblioteca Santiago

Fins al 20 de juliol, la Biblioteca Santiago Rusiñol acull la 2a Mostra de Llibres d'Artista basats en el Versfusió de la 13a Festa de la Poesia a Sitges. L'exposició integra 13 obres creades per un col·lectiu de creadors plàstics, estretament vinculats a Sitges, que han reinterpretat i han fet créixer el Versfusió, la composició poètica sempre diferent nascuda de set títols dels llibres dels set poetes convidats al certamen literari.

La Biblioteca Santiago Rusiñol exhibeix la 2a Mostra de Llibres d’Artista sobre el Versfusió de la 13a Festa de la Poesia. Aquesta proposta artística s’articula al voltant de tretze llibres creats, com a obres d’art, per quinze artistes plàstics i visuals contemporanis. Els autors, que han realitzat aquestes peces com a forma d’expressió artística per a l’edició d’aquest 2019 són: Dolors Luján, Núria Corretgé, Marta Chinchilla, Elvira Rodríguez, Montse Marcet Soler, Montse Abella, Miquel Mateo, Alfons Forrellad, Rosa Viñas, Teresa Prió, Jaume Aldabó i en format tàndem: Júlia Sánchez Monteis  i Àngels González, i Albert Llobet Ascaso i Míriam Artigas.

 

Els llibres d’artista es poden relacionar amb el món poètic i aquesta exposició n’és una  mostra. Els exemplars autoeditats per aquest col·lectiu de creadors són publicacions singulars i, alhora, reinterpretacions del Versfusió, una composició poètica confegida amb el títol d’un llibre de cada un dels set poetes convidats a la Festa de la Poesia. La voluntat del Versfusió és entrellar-ne les veus amb la personalitat eclèctica de la celebració. Els poetes convidats de la 13a Festa de la Poesia han estat: Sebastià Perelló, Begonya Mezquita, Víctor Obiols, Míriam Cano, Jaume C. Pons Alorda, Ernest Farrés i Carmen Borja.

Més enllà de fer un homenatge col·lectiu a la Festa de la Poesia que cada any homenatja la poesia i els poetes, la mostra vol divulgar i promoure els llibres d’artista, unes creacions elaborades de manera artesanal.

Fins al 20 de juliol es pot visitar la 2a Mostra de Llibres d’Artista que permet veure obres realitzades a partir de diferents tècniques com el gravat, la impressió digital, el collage o el dibuix, entre d’altres. Com a singularitat també, la mostra és interactiva i convida al públic a posar-se els guants blancs i fullejar les obres.

 

Mostra Llibres d’Artista

 

El col·lectiu de llibres d’artista map3Edicions i els artistes vinculats al taller de Núria Corretgé van iniciar l’any 2018 la primera mostra de llibres d’artista basats en el Versfusió.   

 

 

VERSFUSIÓ 2019

 

Llibre del silenci:

mosquits, talls d’ombra,

carrer d’hivern.

Llibre del retorn:

ancoratge,

parlen els ulls.

 

 

 

                                              Llibre del silenci :  Jaume C. Pons Alorda

                                                                               Mosquits :  Ernest Farrés

                                                    Talls d’ombra :  Sebastià Perelló

                                                     Carrer d’hivern :  Víctor Obiols.

     ( Libro del retorno) :  Carmen Borja

                                                                                            Llibre del retorn

                                                            Ancoratge :  Míriam Cano.

              Parlen els ulls :  Begonya Mezquita.