Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Loreto Almirall i Lourdes Pañella presenten el conte ‘L’oncle Caramella’ a la Biblioteca Santiago Rusiñol

L’acte, que es realitza aquest dilluns a les 18.30 h, permet escoltar tant la narració de la història com diverses caramelles.

Les sitgetanes, Loreto Almirall i Lourdes Pañella, presenten i narren el conte ‘L’oncle Caramella’ aquest dilluns a la Biblioteca Santiago Rusiñol. L’acte, que comença a dos quarts de set de la tarda, permet descobrir el significat de la Pasqua, la tradició d’escoltar el cant de les caramelles, assaborir muflons, mones i ous de xocolata, i també, diferents espais de la vila i les rodalies. 

La narració arrenca quan un dia l’Oncle Caramella remenant partitures troba una caramella que canta a la primavera i li ve la idea d’agafar una bicicleta per posar-se en camí amb l’objectiu de buscar el remei a l’ensopiment dels seus veïns, que són els habitants d’un poble molt petit. Mentre fa ruta pels voltants de la vila va omplint la barretina de meravelles que troba a diferents llocs fins que, al final, escampa tot el que porta dins d’aquesta peça de tela: llum, música, colors i fragàncies, i d’aquesta manera els vilatans creixien i creixien ben sorpresos. De retruc, el poble es fa gran i li canvien el nom per Blanca Subur. Des d’aleshores, cada any quan arriba la Pasqua Florida la gent del poble surt a cantar Caramelles.

El conte ‘L’oncle Caramella’ amb text de la mestra, Loreto Almirall, i il·lustracions de l’artista i professora de música, Lourdes Pañella, va ser publicat per l’Ajuntament de Sitges el 23 d’abril de l’any passat coincidint amb Sant Jordi. Durant cinc anys les dues autores van treballar en aquest projecte, que inclou diferents llenguatges (musical, l’art plàstic, les lletres, els QR) per estimular els nens i les nenes a través de textos, dibuixos, lletres i partitures de tres caramelles de les colles del Prado, d’El Retiro i les Caramelles Sitgetanes. A més, el conte també incorpora tres QR que permeten escoltar l’enregistrament de les cançons que va fer Ràdio Maricel.

 

Lu&Lo

“L’oncle Caramella’ és el segon conte que creen juntes les sitgetanes Loreto Almirall i Lourdes Pañella. Sota la signatura Lu&Lo, aquest tàndem sitgetà ja té també un altre conte editat per l’Ajuntament de Sitges: “Per què Santa Tecla té tres braços?”. Aquesta obra, adreçada també als més petits, permet conèixer de manera literària el misteri que envolta la copatrona de la vila. Després d’aquests dos llibres, les dues sitgetanes ja tenen força avançat el tercer conte que conformarà una trilogia creada amb talent sitgetà.

 

Presentació i narració del conte ‘L’oncle Caramella’ de Loreto Almirall i Lourdes Pañella

 

  • Data: 25 de març de 2024
  • Hora: 18.30 h
  • Lloc: Biblioteca Santiago Rusiñol
  • A càrrec de les autores
  • ACTIVITAT PASSAPORT EDUNAUTA

Galeria d'Imatges