Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Més de 2.200 persones visiten l’exposició ‘Sitgetans als camps nazis’ a Can Falç

La consellera de Justícia, Ester Capella, durant la seva visita a la mostra el passat 17 de novembre
La consellera de Justícia, Ester Capella, durant la seva visita a la mostra el passat 17 de novembre
La mostra, dirigida pel Grup d’Estudis Sitgetans amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, l’han vista 2.227 persones.

L’exposició ‘Sitgetans als camps nazis’, que s’ha pogut veure a Can Falç de Mar entre el 9 d’octubre i el 22 de novembre, ha arribat directament a 2.227 persones, una xifra que tal com descriu el regidor de Cultura, Xavier Salmerón, “és molt important tenint en compte les restriccions sanitàries derivades de la COVID19”. Les restriccions van obligar a fer una inauguració de mínims, només es podia visitar a les tardes i ha coincidit amb els caps de setmana de confinament municipal. A més, la previsió que les jornades matinals servissin per a que ho visitessin les escoles i instituts també s’ha vist aturada per les polítiques de prevenció contra la pandèmia.

L’historiador Jordi Milà, un dels principals impulsors de l’exposició dins del Grup d’Estudis Sitgetans, assegura que “el treball d’investigació que hem fet ha estat molt gran i ens agrada que s’hagi vist recompensat pel públic que ha vingut a veure l’exposició” i recorda que “és una investigació viva i que pot donar noves dades pròximament, igual com esperem que la puguin tenir a l’abast els instituts de Sitges”.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, explica que “estem molt satisfets del nombre de visitants, dins del context difícil que tenim, però sobretot de l’exercici de memòria històrica que hem fet a Sitges, de la mà del Grup d’Estudis Sitgetans”.   

El format de la pròpia mostra fa que sigui possible que es torni a exhibir en altres espais pròximament, ja que bona part dels materials es poden traslladar.