Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Museus de Sitges celebrarà el Dia de la Dona amb música i art del Modernisme

Museus de Sitges rescata les creadores catalanes de finals del segle XIX i les hi aporta projecció coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona, el proper 8 de març.

Amb aquest motiu, Museus de Sitges ha programat un concert amb peces de compositores catalanes de l'època i ha adaptat la sessió de la Peça del Mes de març a una obra de la filla de Santiago Rusiñol, Maria. El petit programa elaborat per a l'ocasió permet ressaltar el paper de diferents dones en la Catalunya cultural de fa cent anys.

El concert Generació modernista se celebrarà diumenge 10 de març al Saló d'Or del Palau Maricel, dins els actes del Dia de la Dona a Sitges. Es tracta d'un recital en el qual la soprano Maria Teresa Garrigosa i la pianista Heidrun Bergander interpretaran obres de cinc compositores de finals del segle XIX i començament del XX: Narcisa Freixas, Matilde Escalas, Carme Karr, Isabel Güell i Lluïsa Casagemas.

Les dues intèrprets tocaran entre quatre i cinc peces de cada compositora, algunes de les quals són adaptacions de textos de Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Apel·les Mestres, Miquel Costa i Llobera, entre d'altres escriptors de la Renaixença i el Modernisme.

Per altra part, divendres 22, se celebrarà al Museu Romàntic la Peça del Mes de març, que estarà dedicada a l'obra Quatre figures femenines, de Maria Rusiñol i Denís, filla del senyor del Cau. Es tracta d'una peça que barreja dibuix, aquarel·la i guaix sobre paper que forma part de la col·lecció de Santiago Rusiñol dels museus de Sitges. La presentació anirà a càrrec d'Aitor Quiney.

Precisament, el proper divendres 1 de març, el mateix Romàntic celebra la sessió de la Peça del mes de febrer, que correspon a la pintura sobre taula L'Ascensió de Crist, data del tercer quart del segle XV i forma part de la Col·lecció Pérez Rosales.