Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Najat El Hachmi presentarà el seu darrer llibre "L'últim patriarca"

Amb aquesta novel·la, l'escriptora va guanyar el XXVIII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2008.

En el llibre, l'autora narra els enfrontaments entre un immigrant marroquí i la seva filla adolescent per les diferents maneres de concebre i integrar-se en la realitat que els envolta a Catalunya. El Hachmi va explicar el dia que va guanyar el premi, que l'obra reflecteix els "contrastos" entre pare i filla que es veuen "amplificats" pel canvi cultural que han patit al passar de viure al Marroc a fer-ho en una capital comarcal catalana.

El protagonista és un immigrant marroquí, un patriarca omnipotent, a vegades dèspota, que es troba confrontat amb els canvis culturals que assumeix la seva filla, que trenca amb la tradició d'origen i s'adapta als valors de la nova societat en què viu. Després de distanciar-se durant anys de la seva família, el pare demana al reagrupament familiar per viure amb la seva dona i els seus fills a Catalunya, fet que provoca el patiment d'una "doble moral" per part de la seva filla.

Najat El Hachmi (Nador, 2 de juliol de 1979) estudià filologia àrab a la Universitat de Barcelona i presentà un informatiu setmanal en llengua Amazic a l'antiga emissora Catalunya Cultura. Actualment resideix a Granollers, on ha treballat de tècnica a l'Ajuntament després de fer de mitjancera cultural a Vic. La presentació del llibre serà el 14 de juny a les 19 hores a l'Edifici Miramar.