Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Nova data per a la Nit Monocicle

El Festival Monocicle de música d'autor, i nascut a Sant Pere de Ribes, arriba a Sitges per primera vegada el 22 d'Octubre, amb tres actuacions culturals i musicals a la pineda de l'Espai Jove.

La Nit Monocicle arriba a Sitges el 22 d’octubre, després que a causa de la meteorologia s’hagués d’ajornar la data inicial de l’esdeveniment, el passat 2 d’octubre. És la primera vegada que el festival Monocicle, de música d’autor de Sant Pere de Ribes, visita la vila per oferir tres activitats musicals i culturals, que tindran lloc a la pineda de l’Espai Jove. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre la regidoria de Joventut, a través de l’Espai Jove, Barraques de Sitges i també els Xulius-Centre Social Ribetà (organitzador del Festival Monocicle) amb l’objectiu també de potenciar la cultura i crear sinergies entre municipis que perdurin en el temps.

La programació de la Nit Monocicle a Sitges començarà a les 20.30 hores amb la projecció dels millors videoclips musicals fets amb animació, una altra manera de plasmar la música a nivell visual. Aquesta iniciativa és la continuació de la gala Monoclip, que va tenir lloc el diumenge 19 de setembre a Sant Pere de Ribes, com a part del Festival Monocicle. Tant la Nit Monocicle com el Monoclip tenen l'objectiu de fer visibles totes aquelles creacions audiovisuals que s'han fet dins la indústria musical i que són low cost, per tal d’obrir oportunitats a aquelles creadores i creadors que comencen.

La Nit Monocicle a Sitges comptarà, a partir de les 22 hores, amb l’actuació en directe de la rapera Lil Russia, que progressivament es fa un nom en l’escena catalana underground. La cantant presentarà el seu nou EP, ‘Afalagadora’, una fusió de les líriques combatives i feministes.

Més tard a les 23.15 hores, es podrà escoltar la música urbana de la mà de Pretty Ass White Niggas Gang), més coneguts com a P.A.W.N. Gang. Es tracta d’una banda catalana, formada l’any 2011, que ha aconseguit molta popularitat a través de les xarxes socials, ja que han estat dels primers a portar el so d’Atlanta i Chicago a Catalunya i a la resta de l’estat. Aquest any el col·lectiu de trap ha tret el seu nou disc titulat ‘Oli d’uliba’ que arriba després de tres anys de silenci discogràfic.

L’entrada és gratuïta però les persones interessades en assistir-hi hauran de fer una reserva prèvia. Les entrades reservades per a l’antiga data es conserven i en cas de no poder assistir el pròxim 22 d’octubre, poden retornar-se a https://www.monocicle.cat/

Nit Monocicle és un projecte sense ànim de lucre impulsat l’any 2015 per l’entitat Els Xulius-Centre Social Ribetà, a Sant Pere de Ribes com un projecte dedicat a donar suport, difusió i espai a artistes locals. L’esdeveniment és possible gràcies a un equip de voluntaris que el converteixen en un projecte familiar de divulgació cultural que vol apropar la música i la creació als joves.