Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Òmnium Cultural Garraf entregarà els Premis Josep-Lluís Palacios 2022 a Sitges

El Miramar - Centre Cultural acollirà aquest dijous, 10 de novembre, a les 18 h l’acte de lliurament dels guardons dedicats a la figura del professor d’ensenyament secundari, historiador, investigador i polític de Sant Pere de Ribes.

L’acte d’entrega dels Premis Josep-Lluís Palacios 2022, dedicats a treballs d’investigació i creació d’alumnat de 1r i 2 n cicle d’ESO, se celebrarà a Sitges aquest dijous, 10 de novembre. La vetllada començarà a les 18 h al Miramar-Centre Cultural i aplegarà alumnes, docents, representants dels centres educatius, membres de la junta d’Òmnium Garraf i autoritats locals.

L’esdeveniment, organitzat per Òmnium Cultural Garraf, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, està dedicat al professor, investigador i polític de Sant Pere de Ribes. Els guardons estan dividits en dues categories corresponents a primer cicle de secundària (1r i 2n) i 2n cicle de secundària (3r i 4t). Els guanyadors rebran una dotació econòmica en forma de vals per al pagament de material educatiu, informàtic o didàctic. Els primers premis tenen una dotació de 80 euros per a cada participant dels equips guanyadors i els segons premis, de 30 euros. 

El concurs pretén impulsar als alumnes de secundària a treballar en grup per realitzar investigacions o creacions centrats en la comarca del Garraf. Enguany, s’han presentat en total 13 treballs als Premis de centres educatius de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, però n’han quedat seleccionats quatre, dos per a cada categoria.

Els joves han escollit temes diversos per elaborar els seus treballs i ho han fet en equip i aplicant la innovació i els seus interessos, una visió de l’educació àmplia que compartia també Josep-Lluís Palacios.  

Premis Josep-Lluís Palacios

Des del 2013 Òmnium Cultural Garraf convoca els Premis Josep-Lluís Palacios. Uns guardons que recorden i reconeixen la figura de Josep-Lluís Palacios com a professor d'ensenyament secundari i director d'institut, historiador, investigador i divulgador. La seva passió per l’educació va continuar després de la seva etapa professional, ja que quan ja no exercia com a docent, va assessorar joves i adolescents en els seus treballs. El seu compromís social, cultural i polític també el va portar a ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.