Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Premis i distincions en la cloenda de Corpus

Els jardins de la Societat Recreativa El Retiro acullen la cloenda del Corpus. L’acte serveix per premiar i reconèixer la tasca de totes aquelles persones i entitats que fan possible la festa.

La festa del Corpus ha finalitzat aquest cap de setmana amb el reconeixement de les persones, veïns i entitats que la fan possible any rere any. L'acte de cloenda, celebrat diumenge als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, va servir per agrair aquesta tasca i per repartir premis i diplomes entre els participants.

Jaime Lorens es va endur el primer premi del Concurs Ornamental de Balcons, seguit per Carmen Freixes i Elias G Bechara. En la categoria de Façanes el guanyadors van ser Núria Andreu Almirall, en primer lloc, i Joan Roca i Maria Rossell, en segon i tercer respectivament. La Comissió de Corpus també va voler atorgar una menció especial a Manuela Gàzquez per mantenir el carrer Mossèn Fèlix Clarà guarnit de plantes tot l'any.

Aquest any la rajola de Corpus es va donar als veïns que des dels inicis de la celebració de la festa, fa més de 60 anys, han elaborat en els seus trams de carrer una catifa. Així es va reconèixer amb la rajola de Corpus el treball dels veïns del primer tram del carrer Major, del primer tram del carrer Jesús; el segon tram del carrer Jesús (actualment tercer tram del carrer Jesús), i als veïns del carrer Bonaire. 

En l'acte de cloenda del Corpus també es va premiar les millors col·leccions de la 72ª Exposició Nacional de Clavells. En la categoria de menys de 50 testos el primer premi va ser per Maite Perales, seguida de Josep Fernández i Joan Ferré. Pel que fa a la categoria de més de 51 testos, el tercer premi va ser per Dolors Castellet, el segon per Joan Comas i el primer per Albert Bigaire, qui també es va endur el Premi Especial Generalitat de Catalunya a la col·lecció més variada, i el Premi al Clavell més olorós, que per segon any consecutiu atorga Perfumeria Costa.

La nova secció, El Clavell convidat, de l'exposició Nacional de Clavells va reconèixer la presència del Centre de Dia l'Aplec, i es va premiar el nen Alexis Rosés.

Els Amics del Bonsai del Garraf, així com els encarregats de les catifes en les categories col·lectiva, individual i escoles també van rebre un diploma d'agraïment per la seva labor en favor de la festa.

En els parlaments finals, el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, va destacar i lloar “la tasca de tots els que participen en la festa i les noves sinèrgies que s'han establert durant aquesta edició amb establiments, i que han portat la festa més enllà”. Per la seva banda, l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, va ressaltar “la importància d'educar i aproximar la festa als més petits i als joves perquè són els que asseguren la continuïtat del Corpus en el futur”. Monte Curtiada, presidenta de la Comissió de Corpus, va dedicar unes paraules d'agraïment a tots els col·laboradors.

L'acte va finalitzar amb l'ofrena a la Mare de Déu del Vinyet. La barca-tren va portar els assistents fins el Santuari del Vinyet, on es van donar clavells a la verge. El viatge fins al santuari va estar amenitzat amb música en viu.